Sosyal Medya

Güncel

Sela okuyan imama engel olanlara 'iyi hal' indirimi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sela okuyan imam Mustafa Baki'ye engel olmaya çalışan 2 sanığa para cezası verildi.



İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar K.G. ve N.Y ile avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini talep etti.

7 BÄ°N LÄ°RA CEZA VERÄ°LDÄ°

Sanık K.G.'ye, "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçunun sabit olmaması nedeniyle beraatine hükmeden mahkeme heyeti, sanığın "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan ise suçun iÅŸleniÅŸ ÅŸeklini dikkate alarak, 7 bin lira para cezasına çarptırılmasını kararlaÅŸtırdı.

DÄ°ÄžER SANIÄžA 6 BÄ°N LÄ°RA CEZA

Mahkeme, sanık Nait Yılmaz'a ise maÄŸdurun yapması engellenen görevinin, suç tarih ve saati itibarıyla kamuoyu ve Türkiye'nin geleceÄŸi açısından önemini göz önünde bulundurarak, "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, hapis cezasının 6 bin lira para cezasına çevrilmesine hükmetti.

Ä°DDÄ°ANAMEDEN

Küçükçekmece'de Ä°stasyon Mahallesi'ndeki Gültepe Camisi imamının da talimatlar gereÄŸi camide ezan, sala ve bildiriyi okuduÄŸu aktarılan iddianamede, imamın camiden çıktığı sırada dış kapıda sanıklar Kenan GülÅŸen ve Nait Yılmaz tarafından önünün kesilerek üzerine yüründüğü, sanık Yılmaz'ın maÄŸdur imama ''Ne ezanı, bu iÅŸ bitmiÅŸtir. CumhurbaÅŸkanı alınmıştır.'' diye bağırdığı aktarılmıştı.

Mahkeme kararında, sanıkların "silahlı terör örgütüne bilerek yardım etmek" suçundan beraatlerine karar verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.