Sosyal Medya

Güncel

Ruslardan teröristlere açık destek

Moskova’da “Kürt Konferansı” yalanıyla PKK toplantısı yapıldı. PYD eş elebaşı Asya Abdullah, DAEŞ’e en büyük darbeyi vuran Türkiye’ye “DAEŞ’e destek veriyor” iftirası attı, Rus kanadı ise PKK’ya terör devleti vadetti.



2014’ün Ekim ayında Kobani tezgâhıyla meÅŸrulaÅŸtırılmaya çalışılan, DAEÅž ile savaşıyor bahanesiyle ABD, AB ve Rusya tarafından silahlandırılan, terör devleti için Suriye’nin kuzeyinin büyük bölümünü iÅŸgal eden PKK, ilk ofis açtığı Moskova’da Suriye’yi bölme toplantısı yaptı. IKBY BaÅŸkanı Barzani ve diÄŸer Kürt temsilcilerin bulunmadığı toplantıya “Kürt Konferansı” ismi verilmesi dikkatlerden kaçmadı. Ä°ÅŸgalci, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’yi alçak toplantıda eÅŸ elebaşı Asya Abdullah temsil ederken, Türkiye’ye karşı akıl almaz iftiralar savurdu. ABD ve 63 terör koalisyonlarının sorti silah sevkiyatlarını reddeden terörist Abdullah, “Son bir yıldır bir koalisyon var ama başından beri Kürtler, DAEÅž ve onun gibi terör gruplarına karşı hiç kimseden destek almadan, öz iradelerine dayanarak mücadele etti” sözleriyle komik duruma düştü.
 
ALÇAKLAR SÜRÜSÜ
 
Bölücü aÄŸababalarının ayan beyan ortada olan desteÄŸini reddeden Asya, Fırat Kalkanı Harekâtı ile birlikte 3 bin DAEÅž’li teröristi etkisiz hale getiren, Cerablus, Rai, Dabık ve El-Bab’ın büyük bölümü özgürleÅŸtiren Türkiye’nin alçak örgüte destek verdiÄŸini iddia ederek, ÅŸu sözlerle haddini aÅŸtı: “Özellikle Türkiye’nin DAEÅž terörüne desteÄŸi var olduÄŸu müddetçe onu yenmek ve bölgeye istikrar getirmek çok zor olacaktır. Türkiye, Kürtler’in Suriye’de hak sahibi olmasını istemiyor. Bunun için DAEÅž gibi tüm dünyanın düşmanı olan terör örgütlerini bile açıktan destekliyor.” Asya aÄŸzındaki baklayı da hemen çıkardı. PKK için koalisyon ülkelerine yönelik olarak “Kürtler’e misyon biçin” çaÄŸrısıyla alenen terör devleti istedi. DiÄŸer yandan PKK’nın siyasi ayağı HDP’li Osman Baydemir ve Dilek Öcalan’ın da terör toplantısında bulunması dikkatlerden kaçmadı.
 
RUSLARDAN TERÖR DEVLETİNE DESTEK
 
Terör toplantısında Rusya’yı OrtadoÄŸu ve Orta Asya AraÅŸtırma Merkezi BaÅŸkanı Simyon Bagdasarov temsil etti. 600 bin kiÅŸinin katili diktatör Esed ile PKK arasındaki iliÅŸkiye anlatan Bagdasarov, Türkiye’nin milli güvenliÄŸini tehdit edecek PKK devletinden yana tavır koyarak,  “Geçen yıl rejim ve Kürtler arasında görüşmelerin baÅŸlaması gerekti. Bu görüşmelerde Kürtler’in talep ettiÄŸi özerk bölgeler deÄŸerlendirilecekti. Bana göre bu görüşmelerde Kürt tarafının sunduÄŸu proje önemli ve onların istediÄŸi çerçevede bir anlaÅŸmanın olması gerek.” sözleriyle terör seviciliÄŸinin dibine vurdu. 
 
Suriye’nin kuzeyinde PKK devleti kurmak için hazırlık yapan PKK’nın Suriye uzantısı PYD Rusya’nın baÅŸkenti Moskova’da sözde Kürt konferansı düzenledi. Irak’ta faaliyet gösteren ama Ä°Ran’a yakınlığı ile bilinin Kürt gruplar konferansa davet edilirken Mesud Barzani’nin çaÄŸrılmaması dikkatlerden kaçmadı. Aynı ÅŸekilde Suriye’de PKK’nın zulümlerine karşı tepki gösteren Suriye Kürt Ulusal Konseyi de (ENKS) kongreye davet edilmedi. PKK’nın Suriye uzantısı PYD EÅŸbaÅŸkanı Asya Abdullah, HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Ebru Günay, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi BaÅŸkanı Enver Muslim, Irak Kürdistanı’ndan Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (YNK) milletvekili Ezzat Sabır Ä°smail, Goran Hareketi milletvekili Åžerko Hama Amin PJAK temsilcisi Ehwen Çiyako’nun katıldığı konferansta Türkiye’ye yönelik iftiralar dile getirildi.
 
Ä°ftira 1: 
Türkiye DAEÅž’i destekliyor
 
Toplantıda bir konuÅŸma yapan PYD EÅŸbaÅŸkanı Asya Abdullah, daha önce FETÖ’cülerin dile getirdiÄŸi, vatan haini Can Dündar’ın manÅŸetine taşıdığı Türkiye’nin DAEÅž terör örgütüne destek verdiÄŸi iftirasını yeniden dillendirdi. “Türkiye’nin DAEÅž terörüne desteÄŸi var olduÄŸu müddetçe onu yenmek ve bölgeye istikrar getirmek çok zor olacaktır” diyerek iftirayı dile getiren Asya Abdullah, kendierinin ‘hiç kimseden destek almadan öz iradelerine daynarak’ DAEÅž’le mücadele ettiÄŸini söyledi. 
Türkiye’yi kendileri için bir tehdit olduÄŸunu dile getiren Asya Abdullah, “Uluslararası güçler Kürtlere misyon biçerek Türkiye’yi boÅŸa çıkarabilir” diyerek açıkça PKK devleti için yardım istedi.
 
CENEVRE'YE KATILMAK Ä°STÄ°YORLAR
 
23 Åžubat tarihinde Cenevre’de gerçekleÅŸtirilecek olan görüşmelere katılmak istediklerini belirten terör örgütü elebaşı Asya Abdullah, “Suriye sorununun demokratik yollarla çözümü için diyaloÄŸa hazırız. Bunun için öneri ve görüşmelerimiz var. Kuzey Suriye Federasyonu Suriye’nin bir parçasıdır. Suriye rejiminin de bunu kabul etmesi gerek. Bizim katılmadığımız bir toplantıda bizim hakkımızda alınan hiçbir karar bizim için baÄŸlayıcı olamaz. Suriye rejimi hâlâ eskisi gibi Suriye’yi yöneteceÄŸini sanıyor. Artık Suriye için o günler geride kaldı; öyle bir ÅŸey artık mümkün deÄŸildir” ifadelerini kullandı.
 
Ä°ftira 2: 
Türkiye sivilleri katlediyor
 
OrtadoÄŸu ve Orta Asya AraÅŸtırma Merkezi BaÅŸkanı Simyon Bagdasarov da PKK’lıların iftira furyasına katıldı. Türkiye’nin Ayn el Arap’ta (Kobani) sivil katilamı yaptığı iftirasını dillendiren Bagdasarov, Avrupa’nın peÅŸmergeyi silahlandırdığını belirterek Rusya’nın da YPG’yi silahlandırması gerektiÄŸi görüşünü savundu.
 
YALAN SÖYLÜYORLAR
 
MÄ°T TIR’ları iftirasını yeniden dile dolayan PYD’li Asya Abdullah, kendilerinin kimseden yardım almadığına dair açıklamaları gerçeÄŸi yansıtmıyor. PYD güdümündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne zırhlı araç ve silah yardımı yapıldığı bizzat ABD makamlarınca açıklanmıştı. Simyon Bagdasarov’un iftiraları ise cevap verilemeyecek kadar bayağı olarak deÄŸerlendirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.