Sosyal Medya

Güncel

ABD Suriye'ye kara gücü mü gönderecek?

ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'ye kara birliği göndereceği iddia edildi, bir yetkili konunun ABD Başkanı Donald Trump’ın takdirine kaldığını ifade etti.



CNN, ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'ye kara birliÄŸi göndermeyi planladığını iddia etti. Habere göre bir yetkili konunun ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın takdirine kaldığını söyledi.
 
İddialarla ilgili soruları yanıtlayan bir Pentagon yetkilisi, halihazırda böyle bir planın ve teklifin söz konusu olmadığını söyledi.
 
Trump tarafından onaylanırsa ABD’nin Irak savaşından beri ilk kez bu ülkenin sınırdaşına operasyon yapmak üzere konvansiyonel kara gücü göndereceÄŸi belirtiliyor.
 
CNN’in iddiasına göre konu halihazırda resmi bir boyut kazanmış deÄŸil ve kara gücünün Suriye’deki misyonunun ne olacağı konusunda henüz bir detay bulunmuyor ancak gerçekleÅŸirse bazı kuvvetlerin Kuveyt’ten Suriye’ye gireceÄŸi ifade ediliyor.
 
ABD öncülüğündeki DEAÅž karşıtı koalisyon son aylarda DEAÅž’ın baÅŸkent ilan ettiÄŸi Rakka ÅŸehrini kuÅŸatmakla meÅŸgulken birçok uzman PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD ve onunla hareket eden Arap milis gruplarının Rakka’yı almalarının neredeyse mümkün olmadığını ifade ediyor.
 
ABD’nin bir süredir Türkiye ile Rakka operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin rolünü konuÅŸtuÄŸu biliniyor. Pentagon, görüşmelerin olumlu bir seyir izlediÄŸini söylese de henüz kesin bir karara varılmış deÄŸil.
CNN’e göre ABD kara birliklerinin PKK/PYD terör örgütünün Türkiye’nin menfaatlerine zarar vermeyeceÄŸi konusunda Ankara’ya teminat verilmesi de söz konusu.
 
Ä°ddia somut bir plana dönüştüğü ve Trump tarafından da onaylandığı takdirde ABD askerlerinin Rakka’nın kurtarılmasında rol oynayabileceÄŸi belirtiliyor.
 
CNN’in diÄŸer bir iddiası da Irak’a asker göndermeyle ilgili deÄŸiÅŸikliÄŸe gidilebileceÄŸi yönünde.
 
Irak’ta önceki BaÅŸkan Barack Obama tarafından Irak ordusuna eÄŸit-donat programı kapsamında destek vermek üzere 5 bin 262 ABD askeri gönderilmiÅŸti. Trump yönetiminin daimi asker konuÅŸlandırma koÅŸulunu deÄŸiÅŸtirip onun yerine daha kısa sürelerde ihtiyaç olan alanlara fazla sayıda asker gönderebileceÄŸi iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.