Sosyal Medya

Dünya

ABD'den itiraf geldi: Karmaşa içindeyiz

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas: "Hükümetimiz kaçınılmaz bir karmaşanın içinde olmaya devam ediyor. Ümit ediyorum ki kısa sürede çözsünler çünkü savaşta olan bir ulusuz” dedi



ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas Amerikan hükümetinin “kaçınılmaz bir karmaÅŸa içinde” olduÄŸunu ve bu durumun DEAÅž ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceÄŸini söyledi.

Orgeneral Thomas Maryland eyaletinde 28’incisi düzenlenen Özel Kuvvetler/Düşük YoÄŸunluklu Çatışmalar Sempozyumunda konuÅŸtu.

ABD’nin baÅŸta Irak ve Suriye’de olmak üzere DEAÅž ile verdiÄŸi mücadelede özel kuvvet birliklerinin rolüne deÄŸinen Thomas ÅŸu ifadelere yer verdi:

"Hükümetimiz kaçınılmaz bir karmaÅŸanın içinde olmaya devam ediyor. Ãœmit ediyorum ki kısa sürede çözsünler çünkü savaÅŸta olan bir ulusuz.”

General karmaÅŸadan kastını açıklamadı ancak bu sözleri ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in istifasından kısa bir süre sonra geldiÄŸi için Trump yönetimi ile istihbarat kurumları arasındaki örtülü mücadeleyi kastettiÄŸi yorumlarına neden oldu.

Daha sonra yorumları sorulan General, “Bir komutan olarak hükümetimizin mümkün olduÄŸunca istikrarlı olması konusunda endiÅŸelerim var.” dedi.

Thomas ayrıca politik istikrarsızlığın devam eden askeri operasyonlara yönelik sonuçlarının olabileceğini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.