Sosyal Medya

Güncel

Bakan Müezzinoğlu taşerona kadro için tarih verdi

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron kadronun bu yıl içinde sonuçlanacağını söyledi ve işçilere sabır göstermeleri çağrısında bulundu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, taÅŸeron işçilere kadro düzenlemesindeki son duruma iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. 

Çalışmaların sürdüğünü söyleyen MüzezzinoÄŸlu, taÅŸeronların bu yıl sonuna kadar kadroya alınacaklarını söyledi. 

Mehmet Müezzinoğlu, taşeron kadro son duruma ilişkin şunları söyledi:

"Devlette şuanda birçok alanda birbirinden ayrılmış sınıflarda çalışanlar var. Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirlmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek."

BÃœYÃœKANNE MAAÅžINA REKOR BAÅžVURU

Müezzinoğlu'nun çalışma hayatıyla ilgili diğer açıklamaları şöyle:

"Büyükanne projesinde bin başvuru için bir düşüncemiz varken şuanda elde edlien sayı, kırkaltı binin üzerinde. Bunlarında onbirbin ikiyüzü kriterler uygun. Tabi protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak Şubat sonunda kara vereceğiz. Mart başı itibari ile bu projede startı vereceğiz."

ÇALIŞMAK İSTİYORUM DİYEN HERKESE DESTEK

Bakan MüezzinoÄŸlu, çalışmak istediÄŸini söyleyen, baÅŸta eski mahkumlar olmak üzere helal rızık peÅŸinde koÅŸan herkese yönelik bir çalışma yapıldığını, burada devletin, vergi yükünü karşılamak suretiyle iÅŸverene destek olacağını söyledi. 

MüezzinoÄŸlu; “Bunun adı Süper Ä°stitihdan TeÅŸvikidir. Birbuçuk milyon istihtama destek vereceÄŸiz. Bunun dışında beÅŸyüz bin iÅŸ başı eÄŸitim programımız var. Diyelim ki iÅŸ veren üç aylık bir süre sonra işçiyi istihtam etmek isterse, sigorta primleri ve vergilerini biz üsteleneceÄŸiz. Engellilerde ise bu entegrasyonu elli dört ay (4 yıl) biz üsteleneceÄŸiz. Yani net ücreti iÅŸ veren saÄŸlarken brütü, biz karşılayacağız” dedi.

EMEKLÄ°YE PROMOSYONDA GERÄ° ADIM YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, “Biz emeklilerimiz ile bankalar arasında arabuluculuk yaptık. Bir anlamda da onların avukatlığını üstlendik. Buna göre, yaklaşık onbir buçuk milyon emeklimize; Mart, Nisan ve Mayıs ayında tamamı bitmiÅŸ bir ÅŸekilde yaklaşık BeÅŸ Milyarlık bir rakam ödenecek. Åžuana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklielrimizin maaÅŸ aldığı bankaların yüzde 99,5’ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.