Sosyal Medya

Dünya

Almanya Türk imamların evlerine baskın düzenledi

Almanya'da Federal Başsavcılık talimatıyla dört DİTİB imamının evine polis baskın düzenledi



Almanya'da Federal Başsavcılık talimatıyla dört Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamının evine polis baskın düzenledi.

Der Spiegel'de yer alan habere göre Kuzey Ren-Vestfalya anayasa mahkemesi başkanı Burkhard Freier, Düsseldorf'da bir kaç hafta önce yaptığı açıklamada DİTİB'de FETÖ adına çalışan en az 13 imam olduğunu söylemişti.

Alman İçiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü, bazı imamların Ankara’ya Gülen yapılanmasıyla ilgili bilgi notları göndermesiyle ilgili inceleme baÅŸlatıldığını açıklamıştı.

Almanya’daki Diyanet Ä°ÅŸleri Türk- Ä°slam BirliÄŸi (DÄ°TÄ°B) camilerinde görevli bazı imamların Fethullah Gülen yapılanması hakkında Ankara’ya bilgi notları göndermesi “casusluk” suçlamalarına yol açtı.

Almanya İçişleri Bakanlığı da ortaya atılan bu suçlamaların ardından DİTİB'i yakın takibe aldı.

Çatısı altında topladığı yaklaşık 900 cami derneÄŸi ile Almanya’nın en büyük Ä°slami kuruluÅŸu olan DÄ°TÄ°B ile diyalog Alman siyasilerin de dikkatle takip ettiÄŸi bir kuruluÅŸ.

DÄ°TÄ°B'DEN DOÄžRULAMA

DÄ°TÄ°B Almanya’daki camilerde görevli üç imamın, Fethullah Gülen yapılanmasıyla ilgili Ankara’ya bilgi notları gönderdiÄŸini doÄŸrulamış, ancak bunun bir hata olduÄŸunu, kurumsal olarak imamlardan böyle bir talepte bulunulmadığını kaydetmiÅŸti.

Alman makamlarının baÅŸlattığı incelemede imamlar tarafından gönderilen bilgilerin içeriÄŸi, bunların casusluk veya istihbarat faaliyeti kapsamında deÄŸerlendirilip deÄŸerlendirilmeyeceÄŸi de mercek altına alınacak. Skandalın ardından, muhalefetteki YeÅŸiller Partisi milletvekili Volker Beck de Federal BaÅŸsavcılık’a suç duyurusunda bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.