Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Bâb'da kontrol 'büyük ölçüde sağlandı

Genelkurmay Başkanlığı, El Bâb'da kontrolün büyük ölçüde sağlandığını duyurdu. İlçede çatışmalar sürerken, IŞİD'in bu sabah düzenlediği saldırıda 7 ÖSO üyesi öldü. Çatışmalar, topçu atışları ve hava saldırılarıyla 27 IŞİD üyesi öldürüldü.



TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAÅž baÅŸta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliÄŸimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 AÄŸustos 2016 tarihinde baÅŸlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM SözleÅŸmesinin 51’inci maddesinde yer alan MeÅŸru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAÅž’la mücadeleye yönelik almış olduÄŸu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

15 Åžubat 2017 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen geliÅŸmeler:

BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL SAĞLANDI

Muhalif unsurlardan oluÅŸan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoÄŸun ateÅŸ desteÄŸi ile büyük ölçüde kontrol saÄŸlanan Bab meskûn mahallinin DEAÅž unsurlarından temizlenmesine yönelik harekât devam etmektedir.  Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diÄŸer ateÅŸ destek vasıtaları ile 194 DEAÅž TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 30 DEAÅž TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 16 bina, 3 karargâh binası, 1 bombalı araç, 10 savunma mevzii ve 1 silah deposu imha edilmiÅŸtir.

17 DEAŞ'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda unsurlarımızca tespit edilebilen toplam 17 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir

2 CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ

Bab meskûn mahallinin güneyinde canlı bomba eylemi gerçekleştirmeye çalışan 2 DEAŞ mensubu terörist de etkisiz hale getirilmiştir.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI...

Saat 09:10 sularında BOMBA YÃœKLÃœ BÄ°R ARAÇ, yanında desteÄŸe gelen DEAÅž teröristleriyle beraber (8-10 kiÅŸi) El Bab güneyindeki geçici üs bölgemize saldırma teÅŸebbüsünde bulunmuÅŸ; dış hatta nöbet tutan kahraman ÖSO mensuplarınca yoÄŸun olarak ateÅŸ altına alınmış, yaya olarak etrafında desteÄŸe gelen ve üzerlerinde canlı bomba yeleÄŸi bulunan 8 terörist öldürülmüş; ancak aracın teröristlerce (araç içi tahmini 2 terörist) infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu ÅŸehit olmuÅŸtur. Bombalı araç üs bölgemizin uzağında infilak ettiÄŸi için üs bölgesinde bulunan unsurlarımız bundan etkilenmemiÅŸtir. 

3 ASKER YARALANDI

Harekat esnasında, baÅŸka bir bölgede KÄ°RPÄ° aracımızın devrilmesi sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak ÅŸekilde yaralanmışlar ve derhal hastaneye sevk edilmiÅŸlerdir. 

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doÄŸuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaÅŸayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.