Sosyal Medya

Güncel

Batman'da 23 mezar taşına yıkım kararı

Batman'da merkeze bağlı İkiztepe Köyü Mezarlığı'nda bulunan 23 mezar taşının, üzerinde PKK propagandası içeren yazılar bulunduğu gerekçesiyle sökülmesine karar verildi.



23 mezarın büyük kısmının PKK ve YPG üyelerine ait olduÄŸu belirtilirken, mezar taÅŸlarından birinin Ankara Gar saldırısında yaÅŸamını yitiren Meryem Bulut’a ait olduÄŸu bildirildi.

Devriye gezen TEM ÅŸube görevlileri tarafından Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na ÅŸikayet edilen mezarlık taÅŸlarının sökülmesi için Batman Belediyesi'ne yazı ile bilgi verildi.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAZI YAZDI

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazı göndererek, mezar taşlarının sökülmesini istedi. Resmi yazıda şöyle denildi:

"Yapılan kontrollerde müdürlüğünüz yönetiminde bulunan mezarlıklarda suç teÅŸkil edecek ÅŸekilde dizayn edilmiÅŸ 30.12.2016 tarih ve 2645 sayılı yazımızla bu mezarların kaldırılması istenmiÅŸtir. Ancak konusu suç teÅŸkil eden ve bölücü terör örgütünü övücü ifadelere yer verilen mezar taÅŸlarının hala kaldırılmadığı görüldüğünden, söz konusu mezar taÅŸlarının kaldırılarak, en geç 15.02.2017'ye kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taÅŸlarının yerleÅŸtirilmesini, aksi takdirde sorumlu personel hakkında gerekli yasal iÅŸlemlerin yapılacağı hususunda bilgi ve gereÄŸini rica ederim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.