Sosyal Medya

Dünya

Atina çareyi Rothschild'larda arıyor

Mali darboğazdaki Yunanistan, vadesi gelen borçlarını ödeme güçlüğü yaşıyor, "kurtuluşu" Rothschild Ailesi'nde arıyor..



Financial Times'ın haberine göre; Euro bölgesi maliye bakanları 20 Åžubat'tta toplanacakve masada Yunanistan’ın ödenemeyen borçları ve yeniden borçlanma talebi de olacak.

2.1 milyarı özel sektöre ait olmak üzere Yunanistan’ın vadesi gelmiÅŸ 7 milyar dolar borcu bulunuyor. Daha da kötüsü Yunanistan'ın bunu ödeyecek parası yok ve ödeme yapabilmesi için bir o kadar daha borç alması gerekiyor.

Yunanistan’ın toplam 323 milyar dolar borcu bulunuyor, bunun 36 milyar doları özel yatırımcıların elinde bulunan senetler…

Bu borçların nasıl ödenebileceği konusunda IMF ile ülkenin alacaklıları arasında ihtilaflar mevcut.

Yunanistan, o toplantı öncesi elini kuvvetlendirmek, kendisine hareket alanı açmak ve alacaklılar gözünde biraz olsun prim yapmak için bu yola başvurmak niyetinde.

Rothschild’lar geçmiÅŸte borç para için kapısını çalanlardan ağır tavizler almadan paranın ucunu göstermemiÅŸti. Bir nefes borusu bulmak için Rothschild’ların kapısını çalmak Atina'yı ne kadar rahatlatacağını, çözüm olup olmayacağını zaman gösterecek.  
 

ROTHSCILD AÄ°LESÄ°

Rothschild Almanca “kırmızı Kalkan” anlamına gelir. Hahamlığın yanı sıra tefecilik ve bankerlik yapan babaları Danimarka Prensi'nin kendisine emanet ettiÄŸi parayı çalarak Ä°ngiltere’de ofis açtı. BeÅŸ oÄŸluyla beraber dağıldığı Avrupa ülkelerinde bulunduÄŸu ülkelerin krallarını destekleyerek servetini korudu.

Waterloo Savaşı'na gözlemci olarak katılan Nathan savaşın bitimine doğru fırtınalı bir havada Manş Denizi'ni aşarak Londra'da İngiltere'nin savaşı kaybettiği söylentisini yaydı. Elindeki hisse senetlerini hızla elden çıkarmaya başlayan Nathan, kitlesel bir paniğe sebep oldu.

Bu panik, herkes elindeki hisseleri taban fiyatından satmasına ve borsanın çökmesine neden oldu. Nathan gizli aracıları sayesinde bu hisseleri topladı, ancak birkaç gün sonra İngiltere'nin savaşı kazandığı haberi ülkeye ulaşınca hareketlenen Borsa'da kağıtların yükselen değerleri sayesinde büyük bir servet yaptı.
 

Böylece serveti beÅŸ yılda 2.500 kat artmış oldu. Bankalarının serveti ise 3 Milyon dolardan 7.5 Milyar dolara çıktı. Aile; faiz geliri, borsa spekülasyonları ve savaÅŸlarda devletlere verdikleri kredilerle zenginliÄŸini artırdı. Karşılıklı savaÅŸan iki devlete aynı anda kredi verecek kadar “tarafsız” davrandı.

Bankacılık sistemi Rothschild'ların en büyük dayanaklarının başında geliyor. Aile ortaya çıkıp dünya para piyasasını ele geçirene kadar bankacılık devletin yürütmesi gereken bir iş olarak varlık gösterirdi.

Zamanla özel ÅŸahısların bankacılık yapabilmelerinin önünü açmışlarsa da bankaları büyük ölçüde ele geçirenler de kendileri olmuÅŸtu, bu bankalar sayesinde ABD'nin parası ile Rusya'da bulunan Komünistlere kredi verirler, ancak kimse bu duruma karşı dahi çıkamaz. 

Amerikan iç savaşından itibaren üzerinde çalıştıkları konuda başarılı olur ve ABD'nin para yönetim sistemini ellerine geçirirler, en etkili oldukları yer Wall Street'tir, Federal Rezerv Yasası'nı yürürlüğe sokturarak Amerikan halını büsbütün avuçlarının içerisine alırlar. Savaşlarda asla taraf tutmamak gibi bir prensip geliştirmişlerdir. Son 150 yılda çıkan bütün savaşları finanse etmişlerdir.

Rothschild'ler petrol işine de girmişlerdi ve tüm dünya petrolü Nobel, Rothschild ve Rockefeller arasında paylaşılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.