Sosyal Medya

Güncel

Norbert Lammert'ten haddini aşan Türkiye eleştirisi

Federal Almanya Parlamento Başkanı Norbert Lammert, Türkiye'deki anayasa değişikliğini 'darbe' olarak tanımlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.



Federal Almanya Parlamento BaÅŸkanı Norbert Lammert, Türkiye’de geçen yıl iki darbe giriÅŸimi yaÅŸandığını söyleyerek haddini aÅŸtı.

Münih Güvenlik Konferansı öncesinde dün akÅŸam Berlin’de yapılan bir toplantıda küresel siyasi duruma iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan Lammert, Türkiye'yi kendi anayasasına karşı darbe yapmakla itham etti. 

Son dönemde Türkiye’de peÅŸ peÅŸe iki darbe olduÄŸunu savunan Alman Parlamento BaÅŸkanı, önce “demokratik yollardan seçilmiÅŸ hükümete karşı askeri bir darbe giriÅŸimi” yapıldığını, ardından ise “seçilmiÅŸ hükümet tarafından ülkenin anayasasına karşı baÅŸka bir darbe yapıldığını” Ã¶ne sürdü. 

“Ä°kinci darbe baÅŸarılı olmuÅŸ gibi görünüyor” diyen Hristiyan Demokrat Birlik partili Lammert, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı da hedef aldı.

"BATI Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER ETKÄ°LENECEK"

Yapılmak istenen anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi ile CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın kendi gücünü artırmayı amaçladığını savunan Lammert, deÄŸiÅŸikliÄŸin hayata geçmesinin Batı ile iliÅŸkileri etkileyeceÄŸini de söyledi. Alman Parlamento BaÅŸkanı Lammert, “Ancak biz o zaman ÅŸimdiki gibi olmayız” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.