Sosyal Medya

Güncel

Rusya-Türkiye arası önemli görüşme

Rusya'nın yanlışlıkla El-Bab'daki Türk askerlerini vurması sonucu 3 asker şehit olmuştu. Bu olay sonrası Ankara-Moskova arasında bir dizi görüşme yapılacağı duyuruldu.



Rusya ’nın El Bab’da üç Türk askerini yanlışlıkla vurmasının ardından, Ankara- Moskova hattında bir dizi görüşme gerçekleÅŸtirilecek. 23 Åžubat’ta Cenevre’de BM gözetiminde yapılacak kritik Suriye toplantısı öncesine denk gelen görüşmeler ve konu baÅŸlıkları şöyle:
 
YARDIM GÄ°DÄ°YOR
 
DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Ãœmit Yardım, bugün Moskova’ya gidecek. Yardım, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın mart ayında yapmayı planladığı Rusya ziyareti öncesinde Ãœst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi toplantısına iliÅŸkin temaslarda bulunacak. Yardım, Cenevre öncesi hazırlıklarla ilgili gelinen noktayı da deÄŸerlendirecek.
 
ASTANA’DA BULUÅžMA
 
Türk ve Rus yetkililer, Suriye rejimi ve muhalefetiyle birlikte yarın ve sonraki gün Astana’da yapılacak teknik görüşmelere katılacak. Astana’da yapılacak üçüncü toplantıda, Suriye’deki ateÅŸkes ve ihlallere yönelik yaptırımlar deÄŸerlendirilecek. Ä°nsani yardımların ulaÅŸtırılması, ortak koordinasyon grubunun ateÅŸkesin güçlendirilmesine yönelik adımları da ele alınacak. Toplantıya; Ãœrdün DışiÅŸleri Bakanı, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura ve ABD’nin Kazakistan Büyükelçisi de katılacak.
 
PYD RAHATSIZLIÄžI
 
Ankara, görüşmelerde, muhalefetin güçlü bir ÅŸekilde Cenevre’ye hazırlanmasını ve muhalefetin sulandırılmaması gerektiÄŸini vurgulayacak. Suriye’deki muhalefeti temsil edecek grupların belli olduÄŸunu belirtecek olan Ankara, PYD’nin Cenevre’ye katılmasına yönelik giriÅŸimlerin önlenmesini isteyecek.
 
EL BAB
 
Ä°kili görüşmelerde, Türkiye ve Rusya, El Bab’da 3 Türk askerinin ÅŸehit edilmesiyle ilgili konuyu da ayrıntılı olarak deÄŸerlendirecek. Sahada böyle bir hatanın bir kez daha yaÅŸanmaması için tedbirler masaya yatırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.