Sosyal Medya

Güncel

Minibüste başörtülü genç kıza saldırı: "Siz teröristsiniz!"

Minibüste bir kadın, başörtülü genç kıza ''Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor'' sözleriyle saldırdı. Genç kızın başörtüsünü çıkaran saldırgan daha sonra tekme attı.



Pendik-Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste provokatif bir olay yaÅŸandı. Maltepe yönündeki minibüste seyahat eden Fatma Dilara Aslıhan YiÄŸit, A.A.K. isimli kadının saldırısına uÄŸradı. Bir anda genç kızın başörtüsüne asılan kadın, “Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor.” diyerek hakaretlerde bulundu. Genç kıza tekme de atan saldırgan, kızın başörtüsünü çıkardı. 
 
Tartışma üzerine minibüs ÅŸoförü devreye girdi. Maltepe'de karakolun önünde duran ÅŸoför duruma polislere bildirdi. Minibüsten indirilen saldırgan kadın gözaltına alınırken, genç kız ise ifadesi alınmak üzere Maltepe Çocuk Büro AmirliÄŸi’ne götürüldü.
 
SALDIRIYI ANLATTI
 
Ä°HA muhabirine saldırı anını anlatanFatma Dilara Aslıhan YiÄŸit, “Minibüse bindik. Sonrasında minibüste yanıma fizik öğretmeni olduÄŸunu öğrendiÄŸim bir bayan oturdu. Sohbet ettik. Okulumu sordu, 'fizikle aran nasıl diye' sordu. O sırada birden arkamda oturan bayan topuzumdan tutarak beni arkaya doÄŸru çekti ve ÅŸalımı eline aldı. 
 
'ÖLMELİSİNİZ DEDİ'
 
Bağırmaya baÅŸladı ‘siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın. Siz ölmelisiniz’ gibi hakaretlerde bulundu. Sonrasında bana tekme atmaya çalıştı. BöbreÄŸime tekme attı. O sırada minibüs karakolun önünden geçiyordu. ArkadaÅŸlarım beni çekti. Sonra minibüsçü devreye girdi. Sonra polisler müdahale etti” dedi.
 
Darp raporu aldığını söyleyen genç kız, kendisine saldıran A.A.K.’den ÅŸikayetçi olduÄŸunu ve adli sürecin baÅŸladığını söyledi.
 
ANNESİ TEPKİ GÖSTERDİ
 
Pendik-Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan YiÄŸit, A.A.K. isimli kadının saldırısına uÄŸramıştı. “Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın” diyerek hakaretlerde bulunularak başörtüsü çıkarılan genç kızın annesi yaÅŸananlara tepki gösterdi.
 
"AÇIĞI DA KAPALISI DA EVLADIM"
 
Kızının kendisinden izin alarak Maltepe’ye gittiÄŸini aktaran anne Hanife YiÄŸit, bir süre sonra kızının kendisini arayarak yaÅŸananları anlattığını aktardı. YaÅŸananları tasvip etmediÄŸini belirten anne YiÄŸit, “Nasıl kapalı bir kızın açık birine saldırmaması gerektiÄŸini düşünüyorsam, açığın da kapalıya saldırması beni çok büyük üzüntüye sevk etti. Benim çocuÄŸum kendi arzusu ile kapandı. Atatürk’ün isminin altında insanlara saldırılması beni çok yaraladı. Hepimiz kardeÅŸiz. Çok üzgünüm. Açığı da kapalısı da benim evladım. Kimseye art niyetim olmaz” diyerek kızının uÄŸradığı saldırıya tepki gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.