Sosyal Medya

Güncel

CHP: Hayırcıları suçlayacaksanız referandum niye?

CHP'li Gök, hayır oyu vereceklerin çeşitli suçlamalara maruz kaldığını belirterek "'Hayır' diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz?" dedi



CHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Gök, referandum süreciyle ilgili, "CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakan, hükümet sözcüleri Türkiye'yi bölen, kutuplaÅŸtıran bir dil kullanıyorlar. Bu dili derhal ortadan kaldırmalılar. Hani milli irade? 'Hayır' diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz?" dedi. 

Gök, TBMM'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, gündemdeki konulara iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. 

Bakanlar Kurulunun "skandal nitelikte kararlara imza attığını" ileri süren Gök, OHAL kapsamındaki KHK'lerin, yetki ve kapsama açısından hukuksuz olduÄŸunu ileri sürdü.   

Gök, Bakanlar Kurulunun 2 Ocak 2017 tarihli kararı sonrası KHK ile çok sayıda kiÅŸinin kamudan ihraç edildiÄŸin, ancak bu kapsamdaki bazı kiÅŸilerin göreve iadesine iliÅŸkin kararların da aynı tarihli olduÄŸunu iddia etti. 

Söz konusu kiÅŸilerin, aynı tarihli kararla hem iÅŸten atılıp, hem de iÅŸe iade edilmesinin milletin aklıyla alay etmek olduÄŸunu, Bakanlar Kurulu üyelerinin altına imza attıkları belgenin ne olduÄŸunu bilmediÄŸini ifade eden Gök, bunun evrakta sahtecilik anlamına geleceÄŸini savundu. Gök, bu durumun nasıl yaÅŸandığının kamuoyuna izah edilmesini de istedi.

KHK ile akademisyenlerin ihracına da değinen Gök, haksız ve yersiz kararlarla bilim insanlarına karşı kıyım yapıldığını öne sürdü.

"Hitler faÅŸizminin yaÅŸandığı dönemde Almanya'da da benzer ihraçlar oldu. Alman faÅŸizminin ülkeden koyduÄŸu bu bilim adamlarına, Türkiye kucağını açtı" diyen Gök, akademisyenlerin ihracının Türkiye'nin itibarını zedelediÄŸini belirtti.  

"RUSYA'YI AKLAMAK SİZE Mİ DÜŞTÜ?"

Gök, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, Rusya'ya ait bir savaÅŸ uçağı tarafından DEAÅž hedeflerine düzenlenen hava harekatında kazaen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının vurulmasına iliÅŸkin de ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"Rus uçağının düşürülmesi sırasında Rusya'nın tüm dünyada koparttığı gürültüye bakın, Türkiye'ye uyguladığı ambargolara bakın. Üç askerimiz şehit oldu, 11 yaralımız var, iktidar suskun, Genelkurmay suskun. Olayın ardından Genelkurmay hemen atıldı işe, 'kazaen oldu' dedi. Dur bakalım, olay nedir, niteliği nedir? Rusya'yı o anda aklamak size mi düştü? Nerede milli değerler?"

Rusya'nın ve Türkiye'nin olaya ilişkin açıklamalarında birbiriyle çelişen yönler olduğunu da öne süren Gök, "Sizin işiniz Rusya'yı aklamak mı? Bu şehitlerimizin hesabı sorulmayacak mı? Bu kadar sessizce geçiştirilebilir mi bu iş? Bu aslan parçaları boşuna mı orada öldü? Bunun arkasından koşturmayacak mısınız?" diye sordu.

Gök, kuru bir özürden fazlasının yapılması gerektiÄŸine iÅŸaret ederek, askerlerin siyasal iktidarın kararı ile o bölgede bulunduÄŸunu, buna karşın iktidarın ise suskun olduÄŸunu söyledi.  

"HALK, NİÇİN 'HAYIR' DİYECEĞİNİ ANLADI"

Referandum sürecinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ve iktidar mensuplarının açıklamalarına da dikkati çeken Gök, "CumhurbaÅŸkanı ve iktidar telaÅŸ içerisinde. Tablo onlar açısından iyi deÄŸil." ifadesini kullandı.  Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk, niçin 'Hayır' diyeceğini anladı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı niçin 'Evet' denilmesi gerektiğini anlatamadılar, anlatamıyorlar da. Sıkıntı burada. İşin kolaycılığına kaçarak, 'CHP şunlarla beraber, bunlarla beraber' diyorlar. Biz halkımızla beraberiz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet sözcüleri Türkiye'yi bölen, kutuplaştıran bir dil kullanıyorlar. Bu dili derhal ortadan kaldırmalılar. Hani milli irade? 'Hayır' diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz? 'Halkımıza soracağız, ister kabul eder, ister etmez' diyordunuz. Etmeyenleri niye suçluyorsunuz? Çünkü çaresizler."

Gök, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın, referandum öncesi OHAL'in kaldırılması gerektiÄŸine iliÅŸkin açıklamaları olduÄŸunu ancak bu açıklamaların gereÄŸini yapmadığını, iktidarın ülkeyi OHAL'de referanduma götürdüğüne dikkati çekerek, "Sayın Binali Yıldırım siz nasıl bir baÅŸbakansınız ki bu söylediÄŸiniz sözleri çiÄŸniyorsunuz? Siz bu sözlerin gereÄŸini yapamayan bir baÅŸbakansınız. O yüzden size kimse güvenmiyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"ALGI OPERASYONU YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, bir soru üzerine referandumda 'Hayır' diyeceklerin terör örgütleriyle yan yana anılmasının kabul edilemez olduÄŸunu, bu tür suçlamaların dayanağının bulunmadığını dile getirdi. 

Halkın saÄŸduyu ile davranacağını ve iktidara referandumda gerekli dersi vereceÄŸini söyleyen Gök, "Hayır" diyenlere yönelik deÄŸerlendirmelerde terör örgütlerinin isimlerini anmanın, onların propagandasını yapmak, meÅŸrulaÅŸtırmak anlamına geldiÄŸini de iddia etti. Gök, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütleri Türkiye'de herkesin elinin tersiyle ittiÄŸi örgütlerdir. 15 Temmuz gecesi eÄŸer Türkiye bir darbeden kurtulduysa, CHP'nin ve diÄŸer muhalefet partilerinin basireti sayesinde olmuÅŸtur. Milletvekilleri kendi güvenliklerini ortaya atarak milli iradeye sahip çıkma kararlılığını göstermiÅŸtir. Nasıl söylersin sen bunları Sayın CumhurbaÅŸkanı? FETÖ'yü biz mi himaye ettik, FETÖ'cü kadroları CHP mi yerleÅŸtirdi? Åžimdi kalkmışlar utanmadan, sıkılmadan, referandumda sonucunu bildikleri için, bir algı operasyonu yaratmaya çalışıyorlar. Biz bunlarla meÅŸgul deÄŸiliz. Biz halkımızla meÅŸgulüz." 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.