Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nda bundan sonrası an meselesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El Bab, gerek biz gerekse ÖSO tarafından dört bir yandan kuşatılmış vaziyette. Güçlerimiz El Bab merkeze indi" dedi.



 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn'e ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında basın açıklaması yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili "Bundan sonrası an meselesi" diyen Erdoğan, Türk askerlerinin el Bab'da vurulması konusunda da iki ülke dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini istedi.

 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları:
 
Bahreyn, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Körfez İşbirliği Konseyi'nin dönem başkanlığını yürütüyor. Ekim ayında, Riyad'da gerçekleştirilen Türkiye-Körfez iş birliği dışişleri bakanları toplantısı bu alanda önemli bir gelişme oldu. Bu yıl bu toplantı, Türkiye ev sahipliğinde düzenlenecek. Bahreyn'in ardından, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geçeceğiz. Son 2 yılda, Suudi Arabistan'la çok yakın, ticari, askeri, ilişkiler tesis ettik. Kral Selman'la görüşmelerimizde, Koordinasyon Konseyi'nde alınan kararları liderler olarak değerlendireceğiz. Bölgedeki gelişmeleri değerlendireceğiz. Suudi Arabistan'ın güvenlik ve istikrarına büyük önem veriyoruz. Katar ile ilişkilerimizin geldiği nokta belli. Daha da ileri seviyeye taşımak için elimizden geleni yapacağız.
 
FIRAT KALKANI HAREKATI'YLA İLGİLİ AÇIKLAMA
 
El-Bab bizim ve ÖSO tarafından dört bir yanda kuÅŸatılmış durumda. Güçlerimiz, ÖSO ile merkeze inmiÅŸ vaziyette. Merkeze girilmesi hasebiyle, DEAÅž güçleri El-Bab'ı terk etme içerisine girdi. Bundan sonrası an meselesidir, planlanan uygulama yürütülmektedir. 
 
RUSYA'YA CEVAP
Genelkurmay Başkanlığımızın açıklaması doğrudur. Rusya'ya gerekli koordinatlar verilmişti.
 
Toplantının soru cevap kısmında Erdoğan soruları cevaplıyor.
 
Soru: El Bab'ta anlaşılan noktalara ulaşıldığı söyleniyor.
 
DEAÅž EL BAB'I TERKETME SÃœRECÄ°NDE
Erdoğan: TSK ÖSO ile birlikte ilerliyor. Şu anda merkeze girilmiş vaziyette. DAEŞ tamamıyla El Bab'ı terketme sürecine girdi. Bundan sonrası an meselesidir. Gelişmeler planlanan istikamette devam ediyor.
 
Soru: Bahçeli Rusya'nın yanlış koordinat meselesine karşı çıktı. Kamuoyu sizin görüşlerinizi merak ediyor.
 
Erdoğan: Gerekli açıklamalar yapıldı. Genelkurmay başkanlarının karşılık açıklama ve cumhurbaşkanlarının yaptığı açıklamalar işin gerçek boyutudur.
 
EL BAB'DAN SONRA DURMAK YOK
Soru: Uçuşa yasak bölgeyle ilgili, yeni bir tasarı olarak BM'ye sunulması mı gündemde? İkincisi El Bab ile ilgili, bundan sonra Fırat Kalkanı biter denildi. Bitecek mi ve El Bab'ta nasıl bir görüntü çıkar?
 
Erdoğan: Benim Gutierez toplantımda üç önemli önerim vardı. Bu konularda mutabıkız. El Bab'dan sonra durmak diye bir şey de yok. Bizim nihai hedefimiz bölgenin DEAŞ'tan temizlenmesidir. Asıl merkezleri Rakka. Rakka temizlendiği andan sonra terörden temizlenir bölge. Bizim kalmak gibi bir niyetimiz yok. Bu ayrı.
 
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
16 Nisan, bir anlamda 15 Temmuz'un cevabı olacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.