Sosyal Medya

Güncel

2. Abdülhamit'in torunu Fatih Cami haziresine defnedilecek

Ailenin avukatlarından Ayşegül Topuz, yaptığı açıklamada, Bülent Osman'ın, Fatma Naime'nin oğlu Cahit Osman'ın çocuğu, aynı zamanda Gazi Osman Paşa'nın oğlu Kemalettin Paşa'nın da torunu olduğunu söyledi.



Bülent Osman'ın son dileğinin Gazi Osman Paşa'nın da istirahatgahı olan Fatih Camisi'nin haziresine defnedilmek olduğunu, eşi Jeannine Osman'ın eşinin bu dileğini Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiğini ve iznin çıktığını belirten Topuz, "Salı günü ikindi vakti Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacak ve oraya defnedilecek" dedi. Topuz, Osman'ın cenaze namazını Ömer Tuğrul İnançer'in kıldıracağını ifade ederek, ailenin cenazeye çelenk gönderilmemesini, bunun yerine şehit ailelerine destek olmak üzere düzenlenen sosyal sorumluluk projelerine ve devlet kuruluşlarına destek olunmasını istediğini kaydetti.
 
Plevne Kahramanı GaziosmanpaÅŸa'nın da torunu Beyzade Bülent Osman Paris’te yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Annesi Osmanlı Hanedanından II. Abdülhamit’in kızı Naime Sultan ile Gazi Osman PaÅŸa'nın oÄŸlu Kemalettin Bey'in tek torunu olan Bülent Osman Atatürk’e hayranlığıyla tanınıyordu, geçtiÄŸimiz yıl beyin kanaması sonucu komaya girmiÅŸti.
 
Gazi Osman PaÅŸa 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Plevne savunmasıyla dünya tarihine damgasını vurmuÅŸtu. Bülent Osman, 2009'da Paris’teki evinde Hürriyet'e verdiÄŸi röportajda Gazi Osman PaÅŸa’nın madalyalarını göstermiÅŸti. Michelin’de görev yaptığını ve ÅŸirketin baÅŸkan yardımcılığına kadar yükseldiÄŸini belirten Osman şöyle konuÅŸmuÅŸtu: “Annem ve Babamın sürgünde acı çektiÄŸine tanık oldum. Ben Fransa'da doÄŸdum, burada yaÅŸadım, Türkiye'yi buradayken öğrenmeye baÅŸladım. Annem babam bütün çocukluÄŸumda bana Türkiye'yi anlattılar. GörmediÄŸim halde birçok yeri görmüş kadar biliyordum. Daha sonra Türkiye'ye gitme fırsatı bulunca anlattıkları kadar güzel olduÄŸunu, insanların yardımseverliklerini görünce anne babamın devamlı Türkiye'den bahsetmekte ne kadar haklı olduklarını anladım. Ben 1990'a kadar Türkçe bilmiyordum, sonra öğrendim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.