Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Türk: Kürt halkı ile Türk halkı kardeştir

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkı ile Türk halkının kardeş olduğunu söyledi.



Tutuklu bulunduÄŸu cezaevinden 3 Åžubat günü tahliye edilen eski Mardin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ahmet Türk’ü milletvekilleri, sanat ve siyaset camiasının önemli isimleri ziyaret etti. 


İçiÅŸleri Bakanlığınca 17 Kasım 2016’da görevden uzaklaÅŸtırılan ve 24 Kasım 2016’da tutuklanıp, 3 Åžubat’ta tahliye edilen eski Mardin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ahmet Türk’e geçmiÅŸ olsun ziyaretleri sürüyor. Sanatçı Zilfi Livaneli, siyaset camiasından Tarhan Erdem, Ziya Halis, Süleyman Çelebi, Akın Birdal, Servet Demir, Gülhan Erkut, Cengiz GüneÅŸ, Yasemin Dorman, A. Haydar Kanco, Naciye Kanco, Hasip Kaplan, Sebahat Kaplan, Gülseren Onanç, Emine UÅŸaklıgil, Nazar Bengün, Özgen Nevra, Fikret Ãœnlü, Hüsnü OkçuoÄŸlu ve bazı milletvekilleri Derik’in Atkı köyünde olan konağında Ahmet Türk’ü ziyaret etti.


Ziyarete gene sanatçı Zülfü Livaneli, Türkiye’nin en saygın insanlardan birisi olan Ahmet Türk’e geçmiÅŸ olsun demek için Ä°stanbul’dan buraya diyalog gurubu ile beraber geldiklerini söyledi. Livaneli, “Ahmet Türk’ün saygın kiÅŸiliÄŸinin de ötesinde. Yıllardan beri Türkiye’de barışın, yumuÅŸak konuÅŸmanın, siyasi nezaketin simgesi olmuÅŸtur. 6 dönem parlamentoda hizmet vermiÅŸtir, parti genel baÅŸkanlığı yapmış, büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı yapmıştır. Türk, barışın simgesi haline gelmiÅŸtir. Son olarak hapishaneye giriÅŸ ve çıkışındaki tutumlu davranışları ve özellikle topluma verdiÄŸi mesajlar özellikle saygı, taktir ve Türkiye’nin her kesiminden taktir topladı. O yüzden Ahmet Türk ismi Türkiye’de hepimizin özlediÄŸimiz barış için çok önemli bir isimdir. Barışın zamanı olmaz, barış için geç kalındı denmez. Barış kan akmaya devam ediyorsa orada barış acilen ele alınmalıdır” dedi.


Eski Bakan Tarhan Erdem de Ahmet Türk’ü hep birlikte ziyaret etmek istediklerini söyledi. Erdem, "Bu ziyaretin Ahmet Türk’ün kiÅŸiliÄŸi ile ilgili kısmı var. Bir de Türkiye’nin genel durumu ile ilgisi var. Parlamentomuzun çok önemli bir kesimi tutuklanmıştır, dava altındadır. Aynı zamanda bir kısmı da tehdit altındadır” diye konuÅŸtu. 


Daha sonra açıklamalarda bulunan Ahmet Türk, misafirlerinin gelmesinden büyük mutluluk duyduÄŸunu söyledi. Türk, “Halklarımız arasında köprüleri yıkmak isteyenler, bugün bu köprüleri tamir etmek için vicdan sahibi, demokrat insanların bu ülkede seslerini gür bir ÅŸekilde duyurduklarını görüyoruz. Bu aslında sadece ÅŸahsımla ilgili deÄŸil, Türkiye’nin halklarının, kardeÅŸliÄŸin temel alan bunu gerçekten bir kardeÅŸlik duygusuyla ve ortaklaÅŸmayı esas alan bir mantıkla yaklaÅŸan insanlarımızın, dostlarımızın olduÄŸunu çok açık bir ÅŸekilde ortaya koymaktadır. Ben buna inanıyorum ki, Kürt halkı, Türk halkı bir birine düşman deÄŸildir. Bizim görevimiz iÅŸte bu güveni tesis etmek, bunu saÄŸlamak ve demokratik ortak bir gelecekte birlikte yaÅŸamayı esas alan bir mantıkla bunları çözmektir. Evet cezaevinden çıktım. Ama yüreÄŸimin bir parçası cezaevinde. EÅŸ genel baÅŸkanlarımız cezaevinde, milletvekillerimiz cezaevinde, yine toplumun vicdanı olan Cumhuriyet Gazetesi’nin ve diÄŸer basın mensuplarının birçoÄŸu cezaevinde. Yine 80’e yakın kayyum atanan belediye baÅŸkanlarımız cezaevinde. Dostlarımızın, bugün diyalog gurubunun çabalarını ve çalışmalarını görüyoruz. Hepsine teÅŸekkürlerimi sunuyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.