Sosyal Medya

Coğrafyamız

Heniyye: Mısır'la ilişkilerimizde yeni bir sayfa açtık

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 'Mısır'la ilişkilerimizde yeni bir sayfa açtık.' dedi.



Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, hareketinin Mısır'la ilişkilerinde yeni bir sayfa açtığını belirtti.

Heniyye, Katar'ın desteÄŸiyle Gazze Åžeridi'nin güneyinde inÅŸa edilen evlerin dağıtım töreninde yaptığı konuÅŸmada, "Mısır'la iliÅŸkilerimizde yeni bir sayfa açtık." dedi.

Mısır'la ilişkileri önemsediklerini ve "gelişmiş bir ilişki" hedeflediklerini ifade eden Heniyye, Mısır'ın ulusal güvenliğiyle alakalı tüm endişeleri ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.

KonuÅŸmasında Mısır'a yaptığı son ziyarete de deÄŸinen Heniyye, "Mısır'daki kardeÅŸlerimizle siyasi durum, ikili iliÅŸkiler, Gazze'nin ihtiyaçları ve ablukanın kaldırılması meselelerini görüştük. Temaslarımız kapsamında güvenlik konusuyla ilgili endiÅŸeleri de ele aldık." ifadelerini kullandı.

"GAZZE ÅžERÄ°DÄ°'NE Ä°LK KEZ GÄ°REN ÃœRÃœNLER OLDU"

Refah Sınır Kapısı yoluyla Mısır ile Gazze arasında ticari ilişkileri geliştirme yönünde bazı görüşmelerin yapıldığını belirten Heniyye, şunları kaydetti:

"Bugün Refah Sınır Kapısı 3 gün süreyle açıldı. Geçişler sırasında buğday, araba ve bazı inşaat malzemeleri gibi ilk kez Gazze Şeridi'ne giren ürünler oldu. Sınırda ticaretin geliştirilmesi yönünde görüşmeler var."

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.