Sosyal Medya

Güncel

Rum basını: 'Bu beyinsizleri kim toplayacak?'

Rum basınında, Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yapılan saldırılar yer aldı.



Kıbrıs Rum kesiminde yayınlanan Politis Gazetesi, Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılar ve konu hakkında geliÅŸmelere iliÅŸkin bir habere geniÅŸ yer verdi.

Gazete, “Beyinsizleri kim toplayacak? Son 15 ayda Kıbrıslı Türklere yönelik 7 saldırı” baÅŸlıkları ile geniÅŸ yer verdiÄŸi haberinde, son 15 ayda Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yönelik toplam 7 saldırı olayı gerçekleÅŸtirildiÄŸini yazdı.

16 ÖĞRENCİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Haberde, yedi saldırı olayından beşinde faillerin tespit edilemediğini, 2015 yılında gerçekleşen bir olayda ise 16 lise öğrencisinin mahkemeye sevk edildiklerini yazdı.

Gazete, saldırı olaylarından birinde ise saldırgana ait bulgular bulunduğunu ve yakın zamanda bu şahıs hakkında tutuklama emrinin çıkarılmasının beklendiğini belirtti.

SALDIRILARI KINIYORUZ

Konuya iliÅŸkin Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis katıldığı radyo programında, Kıbrıslı Türklere yönelik bu tür saldırıların “Kıbrıs Türk tarafının Türkiye’nin garantörlüğünün gerekliliÄŸi tezini güçlendirdiÄŸini” iddia ederek, Rum hükümeti olarak bu olayları ÅŸiddetli ÅŸekilde kınadıklarını belirtti.

Hristodulidis ayrıca, Rum polisinin verilerine göre de Kıbrıslı Türklere yönelik saldırı sayısının 7 olduğunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.