Sosyal Medya

Dünya

Irak'ta 'tecavüzcü, işkenceci' askerlerin dosyaları örtbas ediliyor

İngiliz hükümeti, Irak Savaşı'nda görev yapan bazı İngiliz askerleriyle ilgili kötü muamele iddialarının incelenmesine son verileceğini duyurdu.



Ä°ngiliz hükümeti, Irak Savaşı'nda görev yapan bazı Ä°ngiliz askerleriyle ilgili kötü muamele iddialarının incelenmesine son verileceÄŸini duyurdu.

Ä°ngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak operasyonuna katılan bazı Ä°ngiliz askerleri hakkındaki iÅŸkence, tecavüz ve cinayet iddialarının soruÅŸturulması için kurulan "Irak Tarihi Ä°ddialar Ekibi (IHAT)" isimli komisyonun çalışmalarına birkaç ay içerisinde son verileceÄŸini bildirdi.

Fallon, komisyonun incelediÄŸi 3 bin vakanın bu yaza kadar 20'ye indirileceÄŸini, 20 vakanın da Kraliyet Donanma Polisi'ne devredileceÄŸini kaydetti.

Askerler hakkındaki iddiaları savunan tarafların avukatı Phil Shiner'ın geçen Åžubat ayında görevini kötüye kullandığının ortaya çıkmasıyla IHAT'ın kapatılması yönünde hükümete yapılan çaÄŸrılara deÄŸinen Fallon, "Shiner'ın sahtekarlığının teÅŸhir edilmesi, savunduÄŸu iddiaların çöpe atılması ve IHAT'ın sonu demektir. Bu, uzun süredir iddiaların üzerlerine yapışıp kaldığı askerlerimizi rahatlatacak. Hukuk sistemimizin bu ÅŸekilde bir daha suistimal edilmemesi için harekete geçiyoruz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.