Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rus gazetesi: Esed ve ÖSO çatıştı, Rusya Türk askerini vurdu

Rusya gazetesi Vedomosti, Rus savaş uçaklarının Türk birliğini bombaladığı, üç Türk askerinin şehit olduğu kazayla ilgili yeni bir iddia ortaya attı.



Ä°ddia, El Bab’ı ele geçirmek için aynı anda hücum eden birbirine rakip Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye rejimi güçlerinin çatışmaya girdiÄŸi ve bu sırada yaÅŸanan koordinasyon sapması sonucu Türk birliÄŸinin bombalandığı yönünde.

Turkrus.com sitesinin haberine göre ; TSK ve ÖSO’nun ortak El Bab kuÅŸatması sürerken, 8 Åžubat’ta Suriye Ordusuna baÄŸlı “Kaplan BirliÄŸi”nin de El Bab’ı güneyden kuÅŸattığı bildirilmiÅŸti. Aynı anda hem TSK ve ÖSO hem de Suriye Ordusu El Bab’ın kent merkezine doÄŸru ilerlemesi, analistler tarafından “El Bab’ı kim alacak ve iki taraf karşı karşıya geldiÄŸinde neler yaÅŸanacak sorularına cevap vermek zor, her ÅŸey olabilir” diyordu.

Gazetenin operasyonu izleyen Rusya Savunma Bakanlığı kaynağına dayanarak verdiği haberdeki iddialar korkulanın başa geldiğine işaret ediyor. Buna göre olay şöyle gelişti:

9 Åžubat sabahı Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Türk ordusunun desteÄŸinde El Bab kentine ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçleri, bölgedeki M4 karayolunun doÄŸusunda bir saldırı baÅŸlattı. El Hus köyü yakınındaki bu bölgede Suriye ordusuna baÄŸlı birliklere ateÅŸ edilince çatışma çıktı. M4 karayolunun Türkiye-Rusya anlaÅŸmasına göre ÖSO ile Esad ordusu arasında “sınır bölgesi” olduÄŸu, ilk geç geçilmesi sonucu çatışma çıktığı yorumuı yapılıyor.

Rus kaynakları, ÖSO saldırısında Suriye birliklerinin can kaybı verdiÄŸi, bazı askerlerin rehin alındığı, bir zırhlı aracı tahrip olduÄŸu bilgisini veriyor. Esad birliklerini bu saldırının IŞİD güçlerince yapıldığını düşünerek Rus makamlarına acil bilgi verdiÄŸi, bunun üzerine IŞİD’i hedef alan hava operasyonu baÅŸlatıldığı, bu sırada söskonusu El Hus köyüne ÖSO askerlerinin yanı sıra Türk askerlerinin de girdiÄŸi ve bu beklenmeyen kaosta savaÅŸ uçaklarının açtığı ateÅŸin Türk askerlerini de vurduÄŸu iddiası ortaya atılmış oldu.

Vedomosti’ye konulan kaynak, benzer bir olay olmaması için Türkiye-Rusya arasında daha sıkjı koordinasyon kararı alındığını söyledi.

Bu açıklama, Türkiye destekli ÖSO ilke Esad birliklerinin aynı anda El Bab’ı ele geçirme çabalarının daha vahim sonuçlar doÄŸurabileceÄŸi kaygısını körükledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.