Sosyal Medya

Güncel

Kardak dönüşü gözaltına alınan Yarbay Bilgehan Bülbül serbest

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FET֒nün mahrem imamlarına yönelik soruşturmasında gözaltına alınan kadın pilot Yarbay Bilgehan Bülbül ve eşi Yarbay Nail Bülbül, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.



Ankara Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat, FETÖ’nün mahrem imamlarına yönelik soruÅŸturma baÅŸlatmıştı. Ä°ki sivil imamın itiraf ve teÅŸhisleri üzerine aralarında 15 Temmuz sonrası Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın özel kaleminde görevlendirilen Yarbay Bilgehan Bülbül ile EskiÅŸehir 1. Anajet Ãœssü’nde Filo Komutanı olan eÅŸi Yarbay Nail Bülbül’ün de bulunduÄŸu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Adliyeye çıkarılan şüphelilerden 11’i tutuklanma talebiyle 6. Sulh Ceza HâkimliÄŸi’ne sevk edildi. Hâkimlik sorgusunun ardından Bülbül çiftinin de aralarında bulunduÄŸu 3 şüpheli adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, çift haklarındaki suçlamaları reddetti.

Bülbül çiftinin adli kontrol kararıyla serbest kalmasına Savcılık, üst numaralı hâkimlik nezdinde dün itiraz etti. Dosyada şüpheli olarak yer alan itirafçı iki sivil imam, Nail Bülbül ile kendisinden daha kıdemli eÅŸinin FETÖ mensubu olduÄŸunu ileri sürmüştü. Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar, 29 Ocak’ta kuvvet komutanlarıyla birlikte Ege Denizi’nde bulunan Kardak kayalıklarında incelemeler yapmıştı. Yarbay Bilgehan Bülbül de bu ziyarette komutanlara eÅŸlik eden isimler arasındaydı. Yarbay Bilgehan Bülbül, Kardak ziyaretinin ardından Ankara’ya döndükten sonra gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.