Sosyal Medya

Güncel

"El-Bab'ın alınması an meselesi, sonraki hedef Esad ve PKK"

TSK'nın desteklediği ÖSO'nun komutanları, şehrin tamamının ele geçirilmesinin an meselesi olduğunu belirtti.



 

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteklediÄŸi Özgür Suriye Ordusu El Bab’da çetin çatışmalara devam ediyor. ÖSO komutanları, Milli Hastane ve stratejik önemi büyük olan Cebeli Åžeyh Agil’in alınmasından sonra ÅŸehrin tamamının el geçirilmesinin an meselesi olduÄŸunu söyledi.
 
Özgür Suriye Ordusunun komutanlarından Ebu Abdullah, El Bab’daki son durum için ÅŸunları söyledi;
 
HASTANE ELE GEÇİRİLDİ
 
"Bugün El Bab’ı ele geçirmek için son hazırlıkları yapıyoruz. Dün Cebeli Åžeyh Agil, Fırat Kalkanı Güçleri tarafından alındı. Buna ilaveten Milli Hastane ele geçirildi. Åžimdi kuvvetlerimizi El Bab’ın ele geçirilmesi için hazırlıyoruz."
 
Ä°ki yıldan bu yana, kendisi için stratejik ve manevi öneme sahip olan bu El Bab’ı elinde tutmak için var gücüyle savaÅŸan DEAÅž’ın burayı kaybetmesinin Halep’in kuzey ve doÄŸu kısmını tamamen kaybetmesi anlamına geldiÄŸini belirten askeri komutanlardan Hüseyin Raif sözlerini şöyle sürdürdü;
 
"KAPIDIR"
 
"El Bab stratejik öneme sahiptir. Kuzey ve DoÄŸuya açılan kapıdır. Ondan sonra Münbiç gelir Ä°nÅŸallah. Özgür Suriye Ordusunun El Bab’ın kontrol etmesi, Kürt devletinin kurulmasına engel olmak anlamına gelir.
Doğu ile Batı arasındaki bağlantıyı ortadan kaldırır. Kürt koridoru rüyasını hayal haline getiriyor."
 
"HEDEFÄ°MÄ°Z ESAD OLACAK"
 
Bir başka ÖSO komutanı ise "Şimdi biz Esad adına hareket eden DEAŞ ve PKK ile savaşıyoruz. İnşallah bunları yenince hedefimiz Esad olacaktır" dedi.
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.