Sosyal Medya

Güncel

Mhp referandum için kampa giriyor

Milliyetçi Hareket Partisi referandumda izleyeceği stratejiyi ve kampanyasının ayrıntılarını tüm yönetim kademeleri ve milletvekilleriyle ele almak üzere Konya’da iki gün sürecek bir toplantı düzenliyor. 10 Şubat Cumartesi günü başlayacak toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, çeşitli illerden referandum sürecine ilişkin gelen bilgileri dinleyeceği duyuruldu.



BaÅŸkanlık sisteminin referanduma götürülmesi için hazırlanan metinde imzası bulunan iki partiden biri Milliyetçi Hareket Partisi. 15 Temmuz darbe giriÅŸimine kadar içindeki muhalefet hareketinin tartışıldığı MHP’de, bu referendum sürecinde tabanın nasıl hareket edeceÄŸi önemli bir tartışma konusu. Tabanın kararında partinin izleyeceÄŸi kampanya etkili olacak.
 
KAMPANYA KONUÅžULACAK
 
Ä°ÅŸte bu kampanyanın ayrıntılarına son ÅŸeklini vermek için MHP’nin yönetim kurulları ve milletvekilleri Konya’da iki gün sürecek parti toplantısında bir araya geliyor. Toplantıda çeÅŸitli illere iliÅŸkin sunumlar yapılacak. Kampanya stratejsi ve MHP tabanının hassasiyetleri de ele alınacak. Bu hassasiyetler izlenecek stratejinin baÅŸarıya ulaşıp ulaÅŸmayacağı konusunda belirleyici olacağı için önemli.
 
Toplantı öncesinde gazetecilerle bir araya gelen MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, kampanyada kullanılacak sloganlardan birinin “Bu ülke için bir yeminimiz vardır, vazgeçilmez. Onun için evet” olduÄŸunu açıklamıştı.
 
MUHALÄ°FLER KATILMIYOR
 
Toplantının ikinci ve son gününde MHP Genel BaÅŸkanı’nın bir basın toplantısı yapması bekleniyor. MHP Genel BaÅŸkanı, PerÅŸembe akÅŸamı gazetecilere hayır oyu vereceÄŸini açıklayan muhalif isimlerin kampa katılmayacağını söylemiÅŸti.
 
Kullanılacak söyleme iliÅŸkin de ipuçları veren MHP lideri, AK Parti ile birlikte kampanya yürütülmeyeceÄŸini ancak çeliÅŸkili durumlar yaÅŸanmaması için ağız birliÄŸi içinde olunması gerektiÄŸini söyledi. Bahçeli ayrıca kampanya sürecinde kendisinin de mitingler yapacağını, “Biz gidip ‘evet’ i anlatmazsak kimse ‘evet’ demez. Karar verdiÄŸin bir ÅŸeyi yapacaksın.” sözleriyle anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.