Sosyal Medya

Güncel

Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi açılıyor

Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi’nde gaz depolanmasına bugün başlanıyor.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın önem verdiği, Türkiye'nin enerjide arz güvenliği için kritik önem taşıyan Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi'nde gaz depolanmasına bugün başlanıyor.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle yaklaşık 700 milyon dolara mal olan Türkiye'nin en büyük gaz depolama tesisi faaliyete geçecek.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bugün açılışını yaptığımız yeraltı doğalgaz depolama tesisinin Aksaray'lilara hayırlı olmasını diliyorum. Aksaray tarih boyunca medeniyetin buluştuğu, bugün de özellikle kuzeyi güneye bağlayan bir geçiş noktası. Ancak uzun yıllar boyunca araçlar şehrin içine uğramadan geçiyordu.

AK Parti'nin iş başına geldiği ilk günden beri, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin her köşesinde olduğu gibi Aksaray'ın tüm eksikliklerini bir bir gerçekleştirdik. 15 yılda hükümetlerimiz döneminde Aksaray'a tam 5 milyar yatırım ve destek sağladık. 2006 yılında Aksaray Üniversite'sini kurduk. 2003 yılında sanayi, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımı sağladık.

"YOLLARI BÖLERİZ AMA TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYİZ"

2006'da Aksaray Üniversitemizi kurduk. Bugün 23 bin öğrencisi var. 2003 yılında sanayiye, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımını sağladık. İlçeleri kalkındırdık, hastaneler, okullar, yüksekokulları hizmete aldık. 1.700 yeni derslik kazandırdık. Yaklaşık 13 milyon ders kitabını da ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıttık.

4 bin konut yaptık Aksaray'da. Aksaray'da 17 km. bölünmüş yol vardı. Bölünmüş yol miktarını 175 km.ye çıkardık. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ayyıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz. Aksaray 16 Temmuz'da destan yazan Aksaray, siz FETÖ eşkıyasına karşı demokrasiye sahip çıktınız, Türkiye'ye sahip çıktınız.

"AKSARAY ÜZERİNDEN 2 TREN HATTINI LİMANLARA İNDİRECEĞİZ"

Bu 15 Temmuz meydanının dili olsa da söylese o geceyi. Bugün Ankara'ya, Konya'ya, Nevşehir'e, Niğde'ye bölünmüş yollarla birbirine bağladık Aksaray'ı. Aksaray-Ortaköy-Kırşehir yolunu da tamamlamak üzereyiz. 400 yataklı eğitim araştırma hastanesinin inşaatı da hızla devam ediyor.

En geç bu yılın sonuna varmadan bu hastaneyi de Aksaray'ımıza da kazandırmış olacağız. Aksaray'ı ticaretin de önemli bir kavşağı haline getiriyoruz. Aksaray üzerinden 2 tren hattını Akdeniz bölgesine, limanlara indireceğiz. Aksaray-Konya-Antalya tren yollarını da etüd ve proje çalışmaları devam ediyor. Hiç merak etmeyin gençler, havayolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız.

"İNŞALLAH AKSARAY HAVAALANINA DA AÇACAĞIZ"

İnşallah Aksaray'ın havaalanı da olacak. Ulaştırma Bakanımız geçen hafta yaptığı buradaki çalışma ziyaretinde bütün bunları sizle paylaştı, sizlere müjdeyi verdi. Artık söz ağızdan çıktı, AK Parti sözünün eri olan bir partidir. AK Parti söz verirse yapar. Öyle değil mi? Evet, Evet, Evet.

Sayın Cumhurbaşkanım, kıymetli kardeşlerim Aksaray herşeyin en güzeline layık. Sizlere hizmet bizim için bir gururdur, bir ibadettir. 15 yıldır Aksaray hep yanımızda oldu. Bütün seçimlerde AK Parti'yi açık ara birinci yaptınız. Sağolun, varolun. 2007 Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi referandumunda Aksaray yüzde 86 evet dedi, rekora imza attı. Şimdi orada yüzde 86 dediniz, 16 Nisan'a hazır mıyız?

Tuz Gölü Yeraltı DoÄŸalgaz Depolama tesis Açılış töreninde konuÅŸan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Ãœlkemizin stratejik konumunun avantajlarını kullanarak 3 ana kriter üzerine bir strateji belirledik" dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

Bu şartlara uyan her projeye ortak olacağımızı bildirdik. Bunlardan bir tanesi olan Türk Akımı projesini Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde geçtiğimiz Ekim ayında imzaladık. Yüzer Enerji Teknolojilerinde de geçtiğimiz Aralık ayında İzmir Aliağa'da önemli bir tesis açtık. Bugün bu çalışmalara ek olarak işte Sultan Hanındaki doğalgaz depolama alanının açılışını gerçekleştiriyoruz.

Tüm ekibimizle özverili bir mesai ortaya koyuyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerjinin artırılması öncelikli hedefimiz. Bu kategorinin payını artırmayı amaçladık. 2016 yılında yerli kaynakların üretimdeki payını yüzde 49,3'e çıkararak rekor kırdık. Kömür rezervlerimizi değerlendirmeye başladık. Yatırımcının işini kolaylaştıran bir sistem kuruyoruz.

"ÇOK ÖNEMLİ İKİ BÜYÜK YATIRIM GELİYOR"

Son teknoloji termik santral kuruyoruz. Aynı şekilde iş sağlığı ve güvenliği taviz vermediğimiz diğer alan. 2016 yılında bir önceki yıla kıyasla yenilenebilir enerji payını yüzde 31'in üzerine taşıdık. Tüm izinleri alınmış, alt yapısı tamamlanmış, projelerin hayata geçmesini teşvik edecek bir modelle bir yatırım alt yapısı oluşturduk.

İnşallah bu alanda güneş ve rüzgar enerjisinde çok önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Her şey Türkiye için yola çıkarken üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız. 15 Temmuz'da bir kez daha gördük ki Türkiye'nin diz çökmesi milleitn boyun eğmesi için maşaları tutan eler hep tetikte bekliyor. Bu millete yol çizmeye çalışanlara karşı ülkemizi çok daha güçlü kılarak cevap vereceğiz: Biz güçlü oldukça dünyanın tüm köşesindeki mazlumlar güçlü oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.