Sosyal Medya

Coğrafyamız

TSK: Rus savaş uçağı kazaen TSK unsurlarını vurdu: 3 asker şehit, 11 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rus savaş uçaklarının El Bab'da Türk unsurlarının bulunduğu binayı vurduğunu ve 3 askerin şehit olduğunu 11 askerin yaralandığını açıkladı



Genelkurmay BaÅŸkanlığından, Rus savaÅŸ uçağının, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kazaen vurduÄŸu binaya isabet eden bomba ile 3 askerin ÅŸehit olduÄŸu, biri ağır 11 askerin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Åžubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaÅŸ uçağı tarafından DEAÅž hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduÄŸu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸ, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaÅŸtırılmıştır."

Rusya Federasyonu yetkililerinin, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini ilettiği belirtilen açıklamada, olayla ilgili inceleme ve çalışmaların iki tarafça sürdürüldüğü bildirildi.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞTÜ

Açıklamada, olayla ilgili olarak Rusya Federasyonu BaÅŸkanı Vladimir Putin'in, CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'a üzüntülerini belirterek baÅŸsaÄŸlığı dileÄŸinde bulunduÄŸu kaydedildi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Kremlin'den görüşme ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Uluslararası terörle ortak mücadele çerçevesinde Suriye'deki kriz durumunun tüm kilit konularına iliÅŸkin fikir alışveriÅŸi yapıldı. Vladimir Putin El Bab'da Türk askerlerinin hayatını kaybetmesine neden olan trajik olayın ardından baÅŸ saÄŸlığı diledi. Suriye'de IŞİD ve diÄŸer terör örgütlerine karşı operasyonlar sırasında askeri hatta koordinasyonun geliÅŸtirilmesi konusunda anlaşıldı. Rusya, Türkiye ve Ä°ran'ın aracılığıyla Astana'da gerçekleÅŸen Uluslararası Suriye Müzakeresinin sonuçlarının hayata geçirilmesi deÄŸerlendirildi. Astana ve Cenevre süreçlerinin ilerletilmesi için aktif ÅŸekilde çalışılmaya hazır olunduÄŸu birkez daha dile getirildi. Aynı zamanda, 2017 Mart ayında Ãœst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi toplantısına hazırlık çerçevesinde Rusya ve Türkiye'nin ticari, ekonomik ve diÄŸer alamlardaki iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesi konusuna da deÄŸinildi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.