Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO'dan El Bâb'a asker sevkiyatı

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu Suriye'nin kuzeyindeki El Bâb'ın ilçe merkezini IŞİD’den almak için bölgeye çok sayıda asker sevk etti. Çarşamba günü itibariyle şiddetlenen çatışmalardan sonra operasyonun daha da hızlanması bekleniyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bâb operasyonunu hızlandırdı. Bölgeye çok sayıda asker gönderilmesinden sonra Çarşamba günü itibariyle şiddetlenen çatışmaların daha da genişlemesi bekleniyor.

TSK destekli ÖSO ÇarÅŸamba günkü çatışmalardan sonra, El Bâb’a hâkim stratejik tepeleri ele geçirmiÅŸ ve ilçe merkezinin batıdan giriÅŸini kontrol altına almıştı. Bölgenin en yüksek tepesi olan Akil Dağı’nı ele geçiren ÖSO o tepede bulunan ve IŞİD’in karargâh olarak kullandığı devlet hastanesini de ele geçirmiÅŸti.

GeçtiÄŸimiz dönemde sivillerin El Bâb’dan çıkışı için çalışan ÖSO, IŞİD’in kalkan olarak kullandığı sivillere, "Biz sizi kurtarmak ve zulme son vermek için geldik" mesajını verdi.

Muhalif yanlısı Kasyun Haber Ajansı'na konuÅŸan bir komutan ÅŸu açıklamayı yaptı:

"Dün (ÇarÅŸamba) El Bâb’ı kurtarma operasyonunu baÅŸlatmıştık. Tabii Akil Dağı ve devlet hastanesi ele geçilmiÅŸti. Bugün (PerÅŸembe) de El Bâb’ın kalanını kurtarmak için büyük bir güç hazırladık. El Bâb’daki sivillere mesajım ÅŸu: Biz sizin kardeÅŸlerin ve çocuklarınızız. Sizi kurtarmak ve zulme son vermek için geldik."

Türkiye destekli Fırat Kalkanı Harekâtı 24 Ağıustos 2016'da başlatıldı. O tarihten bu yana Cerablus ve Dabık başta olmak üzere onlarca kasaba ve köy ele geçirildi.


 
 
 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.