Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR'ları davasında yeni gelişme

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen üsteğmen Ekici tutuklandı



MÄ°T tırlarının durdurulmasına iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından meslekten ihraç edilen üsteÄŸmen Hakan Ekici, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs'', ''darbeye teÅŸebbüs'', ''casusluk'' ve ''terör örgütü üyeliÄŸi'' suçlarından tutuklandı. 

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ä°rfan Fidan tarafından yürütülen MÄ°T tırlarının durdurulması ve aranmasına iliÅŸkin soruÅŸturma, çok yönlü olarak devam ediyor. 

Bu kapsamda geçtiÄŸimiz günlerde gözaltına alınan ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası meslekten ihraç edilen üsteÄŸmen Hakan Ekici, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 

Burada savcılığa ifade veren Ekici, ''Devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliÄŸi itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek'', ''cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs etmek'', ''devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliÄŸi itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak'', ''cebir ve ÅŸiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine baÅŸka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teÅŸebbüs etmek'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklanması talebiyle hakimliÄŸe sevk edildi.

Tırların durdurulduğu yerde FETÖ şüphelisi sivil

Savcılığın sevk yazısında, şüphelinin daha önce gözaltına alındığı ve akabinde serbest bırakıldığı belirtilerek, soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda yeniden gözaltına alındığı anımsatıldı.

Şüpheli Ekici'nin, MÄ°T tırlarının durdurulması ve aranmasına iliÅŸkin yargılanan jandarmaya talimat veren ve eylemleri organize eden firari sivil FETÖ/PDY şüphelilerinden M.C. ile irtibatlı olduÄŸu, M.C'nin tırların durdurulmasının ardından olay yerine gittiÄŸi belirtilen sevk yazısında, Ekici ile M.C'nin görüşmelerini baÅŸkalarının adına kayıtlı ''operasyonel telefon hatları'' ile gerçekleÅŸtirdikleri aktarıldı. Yazıda, söz konusu operasyonel hattın HTS kayıtlarına da yer verildi. 

''Operasyonel hatlar'' 

Şüphelinin kullandığı ''operasyonel hat'' ile kendi adına kayıtlı olan hat ile aralarında eşinin de bulunduğu aynı kişileri aradığı aktarılan sevk yazısında, şüphelinin kullandığı ''operasyonel hat'' ile bu soruşturma kapsamında yer alan diğer şüpheli, sanık, firari şahıslarca kullanılan ''operasyonel hatların'' Adana'nın Çukurova ilçesindeki bir bayiden alındığı bilgisi verildi.

Sevk yazısında, emniyete yapılan bir ihbarla ilgili çalışmalarda çöp konteynerinde bulunan zarfta elde edilen isim listesinde şüphelinin ismi ve telefon numaralarının geçtiÄŸi, akabinde MÄ°T'in yaptığı çalışmalarda elde edilen belgelerin doÄŸruluÄŸunun tespit edildiÄŸi ifade edilerek, şüpheli Ekici'nin jandarma ile ilgili FETÖ'nün illegal kanadında yer aldığı kaydedildi. 

Nöbetçi Ä°stanbul 1. Sulh Ceza HakimliÄŸi de şüphelinin MÄ°T'e ait yardım tırlarının durdurulması ve aranması olaylarını organize eden sivil şüpheliler ve jandarma mensuplarıyla ortak hareket ettiÄŸi ve FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanması içinde yer aldığını belirterek, bu ÅŸekilde üzerine atılı suçları iÅŸlediÄŸine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunması, kaçma şüphesi, delilleri yok etme ihtimali ve adli kontrol hükümlerinin bu aÅŸamada yetersiz kalacağını da dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.