Sosyal Medya

Güncel

El konulan ÅŸirketler tasfiye edilecek

Resmi Gazete'de yayınlanan 687 sayılı KHK ile terör finansmanı sebebiyle kayyum atanan şirketlerin tasfiyesiyle TMSF yetkilendirildi



OlaÄŸanüstü hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 687 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan kararnameye göre, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 133'üncü maddesi uyarınca, kayyım atanmasına karar verilip, kayyımlık yetkisi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılan şirketler, ortaklık payları ve varlıkların Terörle Mücadele Kanunu ile Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu kapsamına giren suçlardan dolayı müsaderesine karar verilmesi halinde müsadere kararı, satış ve tasfiye edilmesi suretiyle TMSF tarafından yerine getirilecek.

Satış ve tasfiye sürecinde şirket, ortaklık payları ve varlıkların yönetiminin atanan yöneticiler tarafından yürütülmesine devam edilecek. Satış veya tasfiyeden elde edilen gelirler ise Hazineye irat kaydedilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.