Sosyal Medya

Güncel

Özal: Babam Erdoğan'a Özel Kalem Müdürlüğü teklif etmişti

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ı özel kalem müdürü yapmak istediğini söyledi.



Özal, 1 AN TV'de 'Birebir' programında yaptığı açıklamada, 1980'li yıllarda ErdoÄŸan Refah Partisi’ndeyken, babasının kendisine BaÅŸbakanlık’ta Özel Kalem Müdürlüğü teklif ettiÄŸini fakat ErdoÄŸan'ın bu teklifi kabul etmediÄŸini ifade etti.

Özal, "1980'li yıllarda Recep Tayyip ErdoÄŸan Refah Partisi’ndeyken babam baÅŸbakanlığı döneminde kendisine BaÅŸbakanlık’ta Özel Kalem Müdürlüğü teklif ediyor. Babam bu teklifi yaptığında Recep Tayyip ErdoÄŸan parti içinde görevliydi ya da Ä°lçe BaÅŸkanı’ydı. Babam Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı hem yakından takip ediyordu, hem de onun hakkında bazı bilgiler gelmiÅŸti. Babamın bu teklifi üzerine Tayyip Bey’in teklifi kabul etmediÄŸini, ÅŸu anda Sayın Erbakan ile beraber olduÄŸunu ve bu teklifi kabul ettiÄŸi taktirde kendisine ihanet etmiÅŸ olacağını söylemiÅŸ. Babam da buna saygı duyarım demiÅŸ ve konu kapanmış" diye konuÅŸtu.

Ahmet Özal, daha önce de babasının öldürüldüğünü öne sürmüş ve CumhurbaÅŸkanı Özal’ın ölümünden birçok kiÅŸi ve kurumu sorumlu tutmuÅŸtu. Turgut Özal 17 Nisan 1993 tarihinde vefat etmiÅŸti.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.