Sosyal Medya

Güncel

Portekiz'den Türkiye'ye çağrı!

Portekizli müsteşar Celeste Mota, ülkesinin Türkiye için Avrupa'ya anahtar konumunda olduğunu belirterek iş adamlarına çağrı yaptı.



AB ile vize muafiyeti ve gümrük birliÄŸi konuları uzun bir süredir tartışılırken Portekiz'den ilginç bir çaÄŸrı geldi. Portekiz Ankara BüyükelçiliÄŸi Ekonomi ve Ticaret MüsteÅŸarı Celeste Mota, Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı.

Celeste Mota, iki ülkenin ticaret hacimlerindeki hareketin artmasına rağmen istenilen düzeyde henüz gelemediğine işaret ederek, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

AVRUPA VE PORTEKÄ°ZCE SAHASINA GÄ°RÄ°Åž KAPISI

Mota, Portekiz'in, Türkiye için Avrupa pazarına giriş kapısı olduğunu ifade etti. Ayrıca 250 milyon kişiden fazla Portekizce konuşulan pazar için de aynı durum söz konusu.

Ãœlkesinin yabancı giriÅŸimcilere saÄŸladıkları çalışma ve oturma izinleriyle yatırıma elveriÅŸli bir ülke olduklarını aktaran Mota, iki ülkenin ekonomik ve yaÅŸam koÅŸullarının benzediÄŸini dile getirerek, "Türk iÅŸ adamlarının yatırım yapılabileceÄŸi birçok sektör var.'' dedi.

Mota, emlak, yenilenebilir enerji gibi sektörlerde iÅŸbirliÄŸi yapılabileceÄŸini belirterek, ''Bütün Türk iÅŸ adamlarını Portekiz’e davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.