Sosyal Medya

Güncel

Selanik'te 60 bin kiÅŸi tahliye edilecek

Selanik'te bir hafta önce bulunan bombanın etkisiz hale getirilmesi öncesi 60 bin kişi tahliye edilecek.



Bir hafta önce Selanik’in Kordelio semtindeki bir gaz istasyonunun arazisinde, II. Dünya Savaşı sırasında uçaktan atılan ancak patlamayan bir bomba bulunmuÅŸtu.

Benzin istasyonunda yapılan kazılar sırasında 5 m. derinlikte bulunan bombanın boyutları ilk değerlendirmede daha küçük sanıldığından iki kere uzaklaştırma girişimine geçildi, ancak beklenilenin iki misli olduğu anlaşılınca bütün önlemlerin alınması için çalışmalar durduruldu.

Kazı makinesinin 250 kilodan fazla olduÄŸu tahmin edilen bombaya deÄŸmesine 4 mm kala durdurulması bir mucize gibi görünüyor. Yunanistan’da ÅŸimdiye kadar rastlanmayan böyle bir durumun olumlu sonuçlanması için uzaklaÅŸtırma ve imha giriÅŸiminin okulların ve iÅŸ yerlerinin kapalı olduÄŸu Pazar gününe alınması kararlaÅŸtırıldı.

12 Şubat Pazar günü bombanın bulunduğu noktadan 2 kilometre çapında bulunan bölge boşaltılacak, hava gazı ve petrol dağıtımı durdurulacak, hastaneler ve ambulanslar seferber olacak. Devlet otobüsleriyle 50-60 bin kişinin aynı anda uzaklaştırılması ve güvenli devlet mekanlarında 4-5 saat boyunca beklemeleri için işlemler başlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.