Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Trump'a yanıt: Üç gün sonra göreceksin!

ABD’nin gerçek yüzünü gösterdiği için Trump'a teşekkür eden Hamaney, "10 Şubat'ı bekle, halkın cevabını göreceksin" dedi.



Washington ile Tahran arasında Trump'ın açıklamalarıyla gerilen ilişkilerde söz düellosu devam ediyor. Bu kez İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD'den korkmadıklarını belirterek, İran İslam Devrimi'nin 38'inci yıldönümünde Donald Trump'a yanıt vereceklerini söyledi.

İran liderine ait internet sitesinde yayımlanan habere göre, başkent Tahran'daki konutunda hava kuvvetleri komutanlarını kabul eden Hamaney, konuşmasında ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik açıklamalarına değindi.

Ä°ran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Trump, Ä°ran halkına benden korkmalısınız diyor ancak bizim Trump’a cevabımız ÅŸudur ki: Halk bu sözlerin cevabını 22 Behmen’de (10 Åžubat) Ä°nkılâbın yıl dönümünde verecek ve Ä°ran halkının tehditler karşısında nasıl bir tutum sergilediÄŸini gösterecektir. Ä°ran halkı meydanlarda topyekün bir ÅŸekilde Trump’ın tehditlerine karşı bir araya gelecek ve gereken cevabı verecektir.” dedi.

'TRUMP'A TEÅžEKKÃœR EDERÄ°Z!'

Hamaney, "Göreve yeni gelen kişiye (Trump) işimizi kolaylaştırdığı için teşekkür ederiz. Bu kişi, ABD'nin siyasi, ekonomik, sosyal ve ahlaki değerlerinin yozlaşmasıyla ilgili 30 küsur yıldır söylediklerimizin doğruluğunu seçim kampanyası döneminde ve sonrasında yaptıklarıyla kanıtladı, ABD'nin gerçek yüzünü gösterdi." dedi.

'İNSAN HAKLARI GERÇEĞİNİ GÖSTERİYOR!'

Trump'ın aralarında İran'ın da olduğu, vatandaşlarının çoğunluğu Müslüman yedi ülkeye getirdiği vize kısıtlaması nedeniyle ailesiyle birlikte ABD'ye girişine izin verilmeyen 5 yaşındaki bir çocuğa Washington Dulles Havalimanı'nda kelepçe takılmasını hatırlatan Hamaney, "Beş yaşındaki bir çocuğa kelepçe takıyor. Bu, ABD'nin insan hakları gerçeğinin ne olduğunu gösteriyor." dedi.

'OBAMA'YA NÄ°YE MÄ°NNETTAR OLALIM!'

Hamaney, Trump'ın, "Ä°ran Obama'ya minnettar olmalı" sözlerine karşılık ise, "Ne için minnettar olacağız? DEAÅž için mi? Suriye ve Irak'ta yaktığı ateÅŸ için mi? Yoksa 88 fitnesine (2009'da cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinden sonra yaÅŸanan olaylar) desteÄŸinden dolayı mı? O (Obama) bize felç edici yaptırımlar getirdi. Elbette hedefine ulaÅŸamadı. Kimse Ä°ran halkını felç edemez." ifadelerini kullandı. 

FÃœZE DENEMESÄ° GERDÄ°

İran'ın geçen hafta gerçekleşen balistik füze denemesi, Washington-Tahran hattında gerilimi bir anda yükselmişti.

YAPTIR4IMLARI DUYURDU

Savaş dahil tüm seçeneklerin masada olduğunu belirten Başkan Donald Trump, göreve geldiği 20 Ocak'tan bu yana ilk resmi yaptırımları İran'a uygulamaya karar verdi. Şahıs ve şirketleri hedef alan yaptırımlar, geçen hafta resmen duyuruldu.

'Ä°RAN ATEÅžLE OYNUYOR'

Trump, Barack Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmaya karşı çıkıyor. İran'ı dünyadaki bir numaralı 'terörist devlet' olarak tanımlayan ABD Başkanı, Twitter'dan "İran ateşle oynuyor. Başkan Obama'nın 'kibarlığını' takdir etmediler. Ben Obama gibi kibar olmayacağım!" şeklinde mesaj paylaşmıştı.

Kaynak: Haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.