Sosyal Medya

Güncel

FETÖ elebaşı Gülen: Darbe kansız ve güzel olacak

FETÖ itirafçısı Haluk S., Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalarda 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifade verdi. Haluk S., Fethullah Gülen'in 'Darbe kansız ve güzel olacak' dediğini aktardı.



Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın Cemaat'in TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında itirafçı olduÄŸu ileri sürülen Haluk S.'nin Ankara BaÅŸsavcılığı'nın yürüttüğü Cemaat soruÅŸturmalarında da “bilgi sahibi” sıfatıyla ifadesi alındı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Haluk S., 1993 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandıktan sonra örgütün askeri öğrencilerle ilgilenen “hususi sorumlusu” olarak görevlendirildiÄŸini iddia etti. Ankara'da Cemaat tarafından açılan hususi hizmete ait bir eve yerleÅŸtirildiÄŸini kaydeden Haluk S. 2014'e kadar Ä°zmir'de mütevelli heyetinde yer aldığını anlatırken Gülen'in yaptığı toplantılara iliÅŸkin de ÅŸunları anlattı: “Ä°mamlarla ile yaptığım görüşmelerin birinde, ‘Kardelenler uyandığında bahar gelmiÅŸtir' sözüne atfen, ‘Kardelenler uyanıyor, bahar çok yakın' lafını duyunca endiÅŸelendim. Bende askeri birimlerde yetiÅŸen elemanların kansız darbe ile yönetimi ele alacakları kanısı uyandı. 90'lı yıllarda ‘Darbe kanlı mı olacak kansız mı olacak' lafları gazetelerde çıkarken, Fethullah Gülen 5. Kat toplantılarında ‘Darbe kansız ve güzel olacak' diyordu.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.