Sosyal Medya

Dünya

O ankette Merkel' in partisi seçildi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti, anketlerde Başbakan Merkel’in önderliğindeki Hristiyan Birlik partisini geçti.



Avrupa Parlamentosu eski BaÅŸkanı Martin Schulz’un Alman Sosyal Demokrat Parti’nin baÅŸbakan adayı olarak açıklanmasıyla hızla yükseliÅŸe geçen SPD, BaÅŸbakan Angela Merkel’in önderliÄŸindeki Hristiyan Birlik partilerini (CDU/CSU) geride bıraktı.
 
Sigmar Gabriel’in adı baÅŸbakan adaylığı için geçerken yüzde 20’ler düzeyinde seyreden SPD’nin (Sosyal Demokrat Parti) kamuoyu desteÄŸi, Bild gazetesi tarafından yapılan son kamuoyu anketine göre, CDU/CSU’yu geçmiÅŸ durumda.
 
Insa tarafından 3-6 Åžubat tarihleri arasında yapılan araÅŸtırmaya göre, bir hafta öncesine kıyasla kamuoyu desteÄŸini 4 puan artıran SPD, yüzde 31 oy oranına ulaÅŸtı. Birlik partileri ise, aynı sürede bir puan düşüş yaÅŸayarak, yüzde 30’a geriledi.
 
Seçim sonrası olası hükümet formülleri arasında yer alan ’SPD liderliÄŸindeki büyük koalisyon’a destek de yüzde 61 olarak görülüyor. SPD, Sol Parti ve YeÅŸiller koalisyonuna destek ise yüzde 48 düzeyinde.
 
Insa araÅŸtırmasında Almanya’nın en güçlü üçüncü partisi olarak ’Almanya için Alternatif Partisi’ (AfD) görünüyor. AfD’nin kamuoyu desteÄŸi yüzde 12 dolayında. Sol Parti’nin yüzde 10, YeÅŸiller’in yüzde 7, Hür Demokrat Parti FDP’nin ise yüzde 6 oranında oy alması bekleniyor.
 
Martin Schulz önderliÄŸindeki SPD’nin, diÄŸer kamuoyu yoklamalarında da yükseliÅŸte olduÄŸu ortaya çıkmıştı. Birkaç gün önce açıklanan ARD DeutschlandTrend araÅŸtırmasında, Schulz Merkel’i geride bırakmıştı. AraÅŸtırmaya göre, baÅŸbakan doÄŸrudan halk tarafından seçilse Schulz’a destek yüzde 50, Merkel’e ise yüzde 34 düzeyindeydi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.