Sosyal Medya

Dünya

FETÖ'cüler silah fabrikası satın aldı!

Güney Afrika’daki FETÖ yapılanmasına Türkiye’den 500 milyon dolar aktarıldığı yolundaki haberlerin ardından bu kez de FETÖ firarisi Türk vatandaşlarının Güney Afrika’da bir silah şirketi satın aldığı iddiası ortaya atıldı.



Güney Afrika medyasına göre Türkiye’de terör şüphesiyle aranan FETÖ’cü firariler Güney Afrika hükümetinden habersiz silah ÅŸirketi satın aldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet BaÅŸkanı’nın BaÅŸdanışmanı Jeff Radebe bahsedilen silah ÅŸirketi ile Türklerin ilgisinden haberinin olmadığını söyledi. Radebe, bu ÅŸirketin kendisinin baÅŸkanı olduÄŸu Ulusal Konvansiyonel Silah Kontrol Komitesi‘ne kayıtlı olmadığını belirtti.

Türkiye’nin eski Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener de, FETÖ’den aranan Vuslat BayoÄŸlu’nun kardeÅŸi Serhat BayoÄŸlu’nun Raci YetiÅŸ ile birlikte geçen yıl bu silah ÅŸirketini satın alan bir yatırım fonunun direktörlüğünü yaptıklarını söylemiÅŸti.

Bir Türk diplomatın da FETÖ grubunun silah üretiminde yer almasının ciddi bir endişe kaynağı olduğunu söylediği belirtildi.

2 BÄ°N FETÖ’CÃœ GÃœNEY AFRÄ°KA’YA KAÇTI

Diplomatik kaynaklara göre, FETÖ üyesi oldukları için haklarında tutuklama kararı olan 2 bine yakın Türk vatandaşı 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından Güney Afrika’ya kaçtı. Ali KatırcıoÄŸlu, Levent Åženol, Vuslat BayoÄŸlu ve Åžemsettin Çalışkan’ın önderliÄŸinde FETÖ'cü grup kömür iÅŸletmeciliÄŸinden tekstile kadar çeÅŸitli sektörlerde faaliyet yürütüyor. Güney Afrika Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi çatısı altında para transferi ve kara para aklama iÅŸlemleri gerçekleÅŸtiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.