Sosyal Medya

Güncel

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Varlık Fonuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanmıştı.

Çankaya Köşkü'ndeki toplantı saat 11.20'de başlamıştı.

Toplantının ardından Başbakan Yarcımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Varlık fonuyla ilgili konuÅŸan KurtulmuÅŸ, "Büyük kamu ÅŸirketlerinin daha etkin bir ÅŸekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluÅŸturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuÅŸması öngörülmektedir" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

ARGE ÇALIÅžMALARI: Yeni bir teknoloji yönetim modeline ihityaç var. Bilim, Sanayi Ä°cra kuruluna dönüştürülmesi, yeni bir yapı kurularak üniversitelerin daha etkin bir ÅŸekilde arge çalışmalarına sokulması, özel sektörün bu iÅŸi yükleneceÄŸi bir ortam hazırlanmaktadır. Ãœniversite ve TÃœBÄ°TAK'ın yapısının üzerinde durulmuÅŸtur. Küresel rekabette en önemli alanlardan birisi budur. 

VERGÄ° DÃœZENLEMELERÄ°: Vergisini eksiksiz ve vaktinde ödeyen yurttaÅŸlarımız için vergilerinde yüzde 5'e varabilecek indirim yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmiÅŸtir. Yabancılara konut satışında bir takım uygulamalar baÅŸladı, bu konuda yeni teÅŸviklerin getirilmesi öngörülmektedir. 

SORU-CEVAP

VARLIK FONU: Burada büyük kamu ÅŸirketlerinin daha etkin bir ÅŸekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluÅŸturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuÅŸması öngörülmektedir.

SAVUNMA SANAYÄ° FONUNUN DEVRÄ°: Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluÅŸturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini saÄŸlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını saÄŸlamaktır. 

HAYIR KAMPANYASI: Bugün Türkiye bir Suriye, Irak, Yemen olmadıysa bunun temel sebeplerinden birisi sandığın ortada olmasıdır. Türkiye darbeden sonra darbecileri iÅŸbaşından indirebilmiÅŸtir. Bu halkoylaması sandığının ortada olması da Türk demokrasisinin gücünü göstermektedir. Kimisi evet, kimisi hayır diyecek. Bu parti seçimi deÄŸildir. Herkes evet ya da hayır diyecekse kampanya sürecinde ortaya koyacaktır. Açık, ÅŸeffaf, demokratik bir yarıştır. Biz pozitif bir kampanya yürütüyoruz. Biz eveti anlatacağız. Söz de karar da milletindir.

ASTANA VE CENEVRE ZÄ°RVESÄ°: 6 yıldır devam eden bu iç savaÅŸ sonrasında ilk sefer muhaliflerle rejim unsurlarının bir araya gelmesidir. Astana baÅŸarılı bir ÅŸekilde sona ermiÅŸtir. Astana süreci Cenevre sürecinin alternatifi deÄŸildir. Biz Türkiye olarak Cenevre sürecine destek veriyoruz. Nerede olduÄŸu fark etmez, bir an evvel barış görüşmelerinin tamamlanmasıdır. Türkiye diplomatik gücünü ortaya koyuyor. 

ALMANYA-Ä°NCÄ°RLÄ°K ÃœSSÃœ: Koalisyon güçleri istediÄŸimiz desteÄŸi vermediklerini bir defa ifade etmek isterim. Sahada Türkiye pratik olarak silahlı mücadele veren tek ülke. Hem DEAÅž'a karşı, hem de PKK/PYD unsurlarının Türkiye'ye zarar verecek unsurlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizim beklediÄŸimiz Türkiye'nin bilgilendirilmesidir. Dostluk, müttefiklik bunu gerektirir. Son dönemde olumlu geliÅŸmeler vardır. 

Ä°TÄ°RAFÇI PÄ°LOTLARIN GÖREVE DÖNMESÄ°: Hukuki bir süreç var. Bir kiÅŸinin itirafçı olması, aklandığı anlamına gelmez. 

DEAÅž OPERASYONLARI: Biz bütün terör örgütlerine diz çöktüreceÄŸiz derken hamasi bir retorikle bunu söylemiyoruz. Bu terör örgütlerinin mutlaka diz çöktürülmesi Türkiye'nin bekası için zorunlu. DEAÅž, PKK, FETÖ'ye karşı bütün operasyonlar yapılacak. Son DEAÅž operasyonu da bu kapsamda yapılmıştır. Türkiye içerisinde insan kaynaklarının toparlanması, örgütle temasının kesilmesi bakımından yapılan bir mücadeledir. 

DEAÅž'IN TÃœRKÄ°YE TEHDÄ°DÄ°: Åžurada burada çok sayıda tehditler oluyor. Buna karşı ilave tedbirler alınıyor. Bunlar deÄŸerlendiriliyor. 

AHMET TÃœRK'ÃœN AÇIKLAMALARI: HDP'deki bazı siyasetçiler terörle arasına mesafe koyamadılar. Teröristlerin cenazelerine katıldılar, lojistik destek saÄŸladılar ve oy verenlere ihanet ettiler. Sayın Ahmet Türk'ün sözlerine destek verilmesi kanaatindeyiz, ancak geç olmuÅŸtur. Tüm akil siyasetçilerin bu terör örgütünün bertaraf edilmesine katkı sunması gerekir. 

VARLIK FONU ELEÅžTÄ°RÄ°LERÄ°: Bu kuruluÅŸların etkin yönetimi saÄŸlanacak. Duyunu Umumiye sözü yanlıştır. Varlık Fonu zaten millidir. Yanlış, yersiz bir benzetmedir.

CUMHURBAÅžKANI'NIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNÄ° Ä°ADE ETMESÄ°: Kendi iradesidir. Kanaatimize göre tamamını onaylayacak ve referandum tarihi belli olacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.