Sosyal Medya

Güncel

O iddialara Milli Savunma Bakanlığı'ndan yalanlama geldi

Milli Savunma Bakanlığı, itirafçı olan 180 pilotun görevlerine döndüğü şeklindeki iddiaları yalanladı.



Konu hakkında bilgi veren bakanlık yetkilileri, ‘FETÖ üyesi olduÄŸu tespit edilen tek bir subay göreve geri dönmedi’ bilgisini paylaÅŸtı. Darbe giriÅŸiminde halkın üzerine bomba yaÄŸdıran FETÖ’cü pilotlarla ilgili soruÅŸturmalar sürüyor.
 
FETÖ bağlantısı tespit edilen pilotlar tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. Örgüt bağlantısı tespit edilemeyen ancak hakkında soruşturma devam edenler ise adli kontrol şartıyla serbast kalıyor. Eğer bu kişiler açığa alınmışlarsa göreve iade edilmiyor.
 
Konya’daki soruÅŸturmada 280 pilottan 180’inin FETÖ üyeliÄŸini kabul edip itirafçı olduÄŸu ve görevlerine iade edildikleri ileri sürüldü. Ancak Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yetkilileri ‘Açığa alınan tek bir pilot bile göreve iade edilmedi’ açıklamasını yaptı. Yetkililerin verdiÄŸi bilgiye göre, görevdeki pilotlar arasında FETÖ itirafçısı veya eski üyesi bir subay dahi bulunmuyor. Savcılığın gizli yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında, ihtiyaç duyulduÄŸu hallerde bazen pilotlardan bilgi talep ediliyor. Bu subayların ise FETÖ ile hiçbir baÄŸlantısı bulunmuyor. Ä°tirafçı olanların göreve iade edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı vurgulanıyor. Bakanlık yetkilileri örgütle yakın uzak iliÅŸkisi olmuÅŸ kimsenin pilot olarak göreve dönmesinin veya görevini sürdürmesine izin verilmediÄŸini ifade ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.