Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sürpriz karar: Komşuya üs kuruyor!

NATO, terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında Iraklı güçlerin eğitilmesi amacıyla Irak’a üs kuruyor.



Terör örgütü ile mücadele kapsamında önemli bir adım atan NATO, Iraklı güçlerin eÄŸitilmesi için Irak’a çok uluslu ekip konuÅŸlandırıyor. Farklı ülkelerden gelecek olan eÄŸitmenler, Iraklı güçlere el yapımı patlayıcıların (IED) nasıl imha edilmesi gerektiÄŸini anlatacak. Iraklı güçlerin terör örgütü DEAÅž ile mücadelesinde daha aktif bir ÅŸekilde ilerlemesini saÄŸlamak amacıyla hazırlanan program, NATO Barış ve Güvenlik İçin Bilim Programı öncülüğünde gerçekleÅŸtirilecek.

Romanya ordusunda görevli Binbaşı Gheorghe Dragos, NATO’nun Iraklı güvenlik güçlerinin gelecek görevlerini daha iyi bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirmeleri için Irak’taki eÄŸitimcilerin çalışma planlanması, geliÅŸtirilmesi ve yürütülmesi talebinde bulunduÄŸunu ifade etti. Dragos, “Bizim bu konudaki asıl hedefimiz, eÄŸitim alanların diÄŸer öğrencilere el yapımı patlayıcıların nasıl etkisiz hale getirileceÄŸini öğretmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak kaliteli eÄŸitim uygulamak. Bu nedenle sorumluluÄŸumuz son derece büyük. Çünkü, öğrencilerimiz savaşçıdır ve eÄŸitimden sonra savaÅŸacaklar” dedi.
 
Ä°spanyol ordusunda görevli Albay Juan Enrique Gomez Martin ise görevlerinin patlayıcılarla mücadele konusunda NATO’yu desteklemek olduÄŸunu kaydederek, “El yapımı patlayıcılar, düşük maliyetli silahlardır, elde etmek oldukça kolaydır ve son derece de etkilidirler. Korkuyu ve terörü ateÅŸlemenin yanında insanların ölümüne de neden oluyor. Bu patlayıcılara karşı mücadele vermek zorundayız ve bu da bizim merkezimizin görevi” ifadelerini kullandı.

KAYNAKÄ°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.