Sosyal Medya

Dünya

Trump'a 'Türkiye' teklifi: Desteği 2 katına çıkar!

Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Antony Blinken, ABD başkanı Trump'a Türkiye'yi yeniden kazanmak için bir plan sundu.



Obama döneminde DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Antony Blinken, New York Times için kaleme aldığı makalede ABD’nin yeni baÅŸkanı Donald Trump’a, PYD'yi PKK'dan uzaklaÅŸtırmak ve Türkiye'yi yeniden kazanmak için bir plan sundu.

Blinken'in sunduÄŸu önerilerde ÅŸunlar yer alıyordu; "SDG’ye verdiÄŸimiz her destek sadece Rakka operasyonuyla kısıtlanmalı. Amerikan özel kuvvetleri, SDG’nin kendisine saÄŸlanan kaynakları sadece Rakka için kullandığından emin olmalı. Bu silahlar Türkiye’ye karşı kullanılmamalı." ÅŸeklinde ifadeler yer verdi.

YPG KORÄ°DORU ENGELLENMELÄ°

Trump'ın ilk olarak önceliğinin DEAŞ olması gerektiğini belirten Blinken, YPG'nin de PKK ile bağının kesilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

YGP'nin Rakka'ya yoÄŸunlaÅŸması Türkiye- Suriye sınırından uzak durması anlamına geldiÄŸini de ifade eden eski DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı, YPG koridorunun engellenmesi gerektiÄŸini yazdı.

TRUMP TÜRKİYE'YE DESTEĞİNİ İKİ KATINA ÇIKARMALI

Suriye Kürtlerinden önce Türkiye'nin DEAÅž'dan kurtulmak için El- Bab'a girdiÄŸini ve ABD'nin bunu desteklemesi gerektiÄŸini de belirtti.

Trump, Türkiye’nin PKK ile mücadelesine ABD’nin desteÄŸini iki katına çıkarmalı. Irak’taki Kandil daÄŸlarında saklanan örgüt liderlerinin bulunmasına yardım etmeli.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.