Sosyal Medya

Güncel

Eşi konuştu, kayıp çocuğun sırrı çözüldü

Önceki gün tutuklanan Reina saldırganının eşi Zarina Nurullayeva, sorgusunda DEAŞ’la hiçbir ilgisinin olmadığını iddia etti ve “Oğlumu kaçırdılar, bulmama yardım edin” dedi.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca Reina saldırısına iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma kapsamında saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eÅŸinin de aralarında bulunduÄŸu 11 kiÅŸi çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Ä°stanbul 6’ncı Sulh Ceza HakimliÄŸi, 11 şüphelinin “örgüt üyeliÄŸi” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs”, 2 şüphelinin ise ayrıca “kasten adam öldürmeye yardım” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 

Saldırgan Masharipov’un eÅŸi Zarina Nurullayeva, hakimlik sorgusunda eÅŸinin yaptığı saldırıdan gözaltına alınınca haberi olduÄŸunu söyledi. Ä°ÅŸte Nurullayeva’nın ifadesinden satır baÅŸları: “Bana söylenen suçlamaların çoÄŸu yalandır. 20 gün kaldığım dairede DEAÅž ile ilgili bir mevzu açılmadı ve onların da DEAÅž örgütü üyesi olduklarına iliÅŸkin bir bilgim yoktur. Ben Türkiye’ye geleli 1 yıl oldu. EÅŸimle birlikte Ä°ran’dan Türkiye’ye kaçak yollardan geldik. Bir bayana ‘Burada kalırsanız zarar görürsünüz’ ÅŸeklinde bir söz söylemedim.” 

OÄžLUMU BULMAMA YARDIMCI OLUN

“Biz gözaltına alınmadan önce iki kiÅŸi gelip çocuÄŸun üstünü giydirmemi ve Ä°ran’a götüreceklerini söyledi. Ve bundan eÅŸimin haberi olduÄŸunu söylediler. Benim oÄŸlumu bulmama yardımcı olmanızı istiyorum. Benim bu iÅŸlerle hiçbir alakam yoktur. Kocam da beni terk etti gitti, iki çocukla ortada kaldık. Serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

KATLİAMIN ERTESİ GÜNÜ...

Zarina Nurullayeva’nın ifadesi, Reina saldırganının öldü sanıldığını ortaya çıkardı: “Kocam olaydan 3 gün önce evden çıktı ve bu olaylar meydana geldi. Katliamın ertesi günü eÅŸimin 2 arkadaşı eve geldi. Bana kocamın yasını tutmamı söyledi, ‘Ne oldu nereye gitti neden ÅŸehit oldu’ dedim. O da bana ‘EÅŸin büyük iÅŸler yaptı’ dedi. Ancak daha sonra gelerek ‘Yas tutmana gerek yok kocan ölmemiÅŸ’ dedi. Polisler bizi almaya gelene kadar haberim yoktu. Bizi gözaltına almaya geldiklerinde polise sorup öğrendim eÅŸimin Reina saldırısını gerçekleÅŸtirdiÄŸini.”

 

KAYNAKVATAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.