Sosyal Medya

Güncel

Ben de varım' açıklaması: Magazinleştirmeyin!

Toplantılarda, önce sporcu ve sanatçılarla başlayan ardından da partililerin, kamu çalışanları ve üst düzey bürokratların katıldığı ‘Güçlü bir Türkiye için ben de varım’ kampanyası da gündeme geldi.



Kampanyaya rektör, kaymakam ve kamu yöneticilerinin katılması eleÅŸtirildi. BaÅŸbakan Yıldırım da “Bu yaptıkları iÅŸgüzârlık. Bu konuyu medya malzemesi yapmasınlar” dedi. Bürokratların ve siyasilerin kutuplaÅŸtırıcı tavırlardan uzak durmaları için uyarıldığı belirtildi. BaÅŸbakan Yıldırım’ın da “Bu kampanya sanki çok iyi olmadı” ifadesini kullandığı öğrenildi.
 
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Yıldırım’ın, “Sen zaten evet diyeceksen bu görüşü bu ÅŸekilde açıklayarak magazinleÅŸtirmenin ne anlamı var? Magazin yapmayacağız, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini halka anlatacağız. Sporcu, sanatçı tamam ama ‘ben de evet diyorum’ diyen partililer, kaymakamlar, rektörler iÅŸi magazine döküyorlar. ArkadaÅŸlarımız haklı, kimse bu önemli deÄŸiÅŸikliÄŸi magazinleÅŸtirmesin. AK Parti bugüne kadar bu ÅŸekilde bir yere gelmedi. Henüz bir kampanya da baÅŸlatmış deÄŸiliz” dediÄŸi öğrenildi.
 
BaÅŸbakan Yıldırım toplantılarda partililere “Agresif deÄŸil sade bir dil kullanacağız. Sistem ile oluÅŸturulmak istenen algının yanlış olduÄŸunu anlatacağız. Siz de bu önemli deÄŸiÅŸikliÄŸi anlatırken dikkat edin. KutuplaÅŸtırıcı deÄŸil ılımlı bir tavır sergileyin” mesajı verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.