Sosyal Medya

Güncel

4'ü DEAŞ emiri 51 terörist etkisizleştirildi

TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 165 gününde icra edilen operasyonlarla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada terör örgütü DEAŞ'a ait 65 hedefin vurulduğu, 4 sözde emirin de aralarında bulunduğu 51 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:



Muhalif unsurlardan oluÅŸan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yoÄŸun ateÅŸ desteÄŸi ile planlı harekâtın icrası devam etmektedir. 
Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 200 DEAŞ TÖ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri ve komuta kontrol tesisleri baskı altına alınmış; bu hedeflerden bazıları da imha edilmiş, kullanılamaz hale getirilmiştir.
 
56 BÄ°NA, 3 KARARGAH Ä°MHA EDÄ°LDÄ°
Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 65 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 56 bina ve 3 karargâh binası imha edilmiştir.
 
Koalisyon Güçlerince, Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ TÖ hedeflerine yönelik icra edilen 8 hava harekâtı sonucunda 2 savunma mevzii ve 2 silahlı araç imha edilmiştir.
 
Ä°cra edilen hava harekâtı ve çatışmalarda 4’ü DEAÅž “EMÄ°R”Ä° olmak üzere toplam 51 DEAÅž TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiÅŸtir.
 
DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 24 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3.656 EYP ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hâle getirilmiştir.
 
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.