Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın 'İslamist' çıkışı Arap basınında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel'in 'İslamist' ifadesine gösterdiği tepki, Arap basınında övgüyle karşılandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ile dün yaptığı görüşme sonrasında yapılan açıklamada yaptığı uyarı, Arap medyasında geniÅŸ yankı uyandırdı.

OrtadoÄŸu'nun en çok kullanılan TV kanalları ve yayın kuruluÅŸları, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, 'Ä°slamist' ifadesine tepki göstererek, "Ben Müslüman bir ülkenin CumhurbaÅŸkanı olarak bu ifadeyi kabul edemem" sözlerinden övgüyle bahsetti.

El-Cezire'de yer alan 
haber
de, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın sözlerine yer verilerek, "Merkel, Ä°slami ve Ä°slamist kavramlarının farklı olduÄŸunu savundu" denildi.
 

Biz DEAŞ terör örgütünden dolayı kalkıp, İslamist terörü kullanırsak bu üzücü olur. Bunu lütfen kullanmayalım. Kullanıldığı sürece biz, bunun karşısında durmak durumundayız. Sessiz kalırsak bunu kabul olur. Ben şahsen Müslüman bir cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem.

"ERDOÄžAN'DAN SERT UYARI"

Huffington Post'un Arapça yayın yapan sitesinde yer alan haberde ise, "ErdoÄŸan Merkel'i sert bir ÅŸekilde uyardı: Ben Müslüman bir liderim ve Ä°slamist ifadesini reddediyorum" baÅŸlığıyla yayınlanan haberde ÅŸu detaylara yer verildi: CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Åžansölye Merkel'i uyararak 'Ä°slamist' söyleminin yanlış olduÄŸunu vurguladı.

"ERDOÄžAN Ä°SLAMÄ°ST Ä°FADESÄ°NÄ° KABUL ETMEDÄ°''

El-Weam'da yer alan haberde yer alan ifadeler ise şöyle: "ErdoÄŸan Merkel'in Ä°slamist ifadesini kabul etmedi"

Arabi21, haberi okuyucularıyla şu şekilde paylaştı:

"Merkel İslamist dedi, Erdoğan sözünü kesti. Almanya Başbakanı Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinden sonra 'İslamist' ifadesini kullanması, Erdoğan'ın tepkisini çekti. 'Müslüman bir liderim' diyen Erdoğan, ifadenin yanlış olduğunu vurguladı"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Merkel'in 'Ä°slamist terör' ifadesi üzerine uyarıda bulunarak ÅŸu ifadeleri kullanmıştı: "Burada özellikle bir ÅŸeyi vurgulamam lazım. Çünkü halkım da bu konuyu yanlış anlamış olabilir. Ä°slamist terör ifadesi ki bunu aslında ben Sayın Åžansölye'ye de anlattım. Ä°slamist terör ifadesi biz Müslümanları ciddi manada üzmektedir. Böyle bir ifade kullanılamaz, doÄŸru deÄŸildir. Çünkü Ä°slam ile terör bir araya gelemez. Ä°slam'ın kelime anlamı barıştır. Dolayısıyla kelime anlamı barış olan bir ifadeyi eÄŸer biz terörle yan yana getirirsek bu, o dinin mensuplarını üzer. Biz DEAÅž terör örgütünden dolayı kalkıp, Ä°slamist terörü kullanırsak bu üzücü olur. Bunu lütfen kullanmayalım. Kullanıldığı sürece biz, bunun karşısında durmak durumundayız. Sessiz kalırsak bunu kabul olur. Ben ÅŸahsen Müslüman bir cumhurbaÅŸkanı olarak bunu asla kabul edemem. Åžu anda dünyada DEAÅž'a karşı bizim verdiÄŸimiz mücadeleyi veren ikinci ülke yok. Herkes iÅŸin lafında ama biz buna mücadelede kararlılığımızı sürdürüyoruz, sürdüreceÄŸiz" 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.