Sosyal Medya

Güncel

TSK: 47 IŞİD'li öldürüldü

TSK, Fırat Kalkanı harekâtının 164. gününde 47 IŞİD'linin etkisiz hale getirildiğini, 45 bina, 5 karargâh binası, 3 bombalı araç, 2 silahlı araç, 2 top, 1 havan, 1 cephaneliğin imha edildiğini açıkladı. Koalisyon güçleri de hava bombardımanı ile El Bâb çevresindeki operasyonlara katıldı.



TSK, Fırat Kalkanı harekâtının 164. gününde 47 IŞİD'linin etkisiz hale getirildiÄŸini, 45 bina, 5 karargâh binası, 3 bombalı araç, 2 silahlı araç, 2 top, 1 havan, 1 cephaneliÄŸin imha edildiÄŸini açıkladı. Koalisyon güçleri de hava bombardımanı ile El Bâb çevresindeki operasyonlara katıldı. 3 Åžubat saat 07.00’ye kadar meydana gelen geliÅŸmelerle ilgili açıklama ÅŸu ÅŸekilde:

"Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 135 DEAŞ TÖ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan savunma mevzileri ve komuta kontrol tesisleri baskı altına alınmıştır.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 64 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 45 bina, 5 karargâh binası, 3 bombalı araç, 2 silahlı araç, 2 top, 1 havan, 1 cephanelik imha edilmiştir.

Koalisyon Güçlerince, Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ hedeflerine yönelik icra edilen 8 hava harekâtı sonucunda 2 savunma mevzii, 1 komuta kontrol merkezi ve 1 Drone imha edilmiştir.

İcra edilen hava harekâtı ve çatışmalarda 47 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.

DEAÅž TÖ’nden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek saÄŸlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 41 EYP imha edilmiÅŸ, harekâtın başından bugüne kadar, çoÄŸu tuzaklanmış 3.632 EYP ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hâle getirilmiÅŸtir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.