Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Adil Öksüz hakkında bildiklerim var!

Ankara Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu



 CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 15 Temmuz kanlı darbe giriÅŸimini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’den aldığı talimatlarla yöneten örgütün ‘hava kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’le ilgili “bildiklerim var” açıklaması yapmıştı. KılıçdaroÄŸlu, bir televizyon programında da “Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Bir bilgimiz var ama açıklayamıyorum” demiÅŸti. Ä°ÅŸte bu sözler üzerine Ankara BaÅŸsavcılığı’nın harekete geçtiÄŸi öğrenildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, KılıçdaroÄŸlu’nun avukatı ile görüşüldü ve bildiklerini açıklaması istendi. Savcılık, KılıçdaroÄŸlu’na bir dilekçeyle ya da istediÄŸi takdirde bizzat, Öksüz hakkında kendisine gelen bilgileri paylaÅŸması çaÄŸrısında bulundu.
 
Avukatı, savcılığın talebini KılıçdaroÄŸlu’na iletti. Savcılığın Öksüz’le ilgili bildiklerini paylaÅŸması talebine olumsuz yanıt vermeyen KılıçdaroÄŸlu’nun, yazılı olarak bilgilerini paylaÅŸması bekleniyor. Ancak henüz bir yanıt verilmediÄŸi belirtildi. KılıçdaroÄŸlu’na ulaÅŸan istihbarat bilgisinin Öksüz’ün MÄ°T ajanı olduÄŸuna iliÅŸkin olduÄŸu basına yansımıştı. KılıçdaroÄŸlu’nun kendisine ulaÅŸan bilgileri somut olmadığı için paylaÅŸmadığı ifade edilmiÅŸti. Öksüz’ün MÄ°T ajanlığı iddiasıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ da ÅŸunları söylemiÅŸti: “Adil Öksüz MÄ°T ajanı falan deÄŸil, bu bir propaganda. Bunun MÄ°T ile irtibatı olduÄŸunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. KılıçdaroÄŸlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araÅŸtırsın. KılıçdaroÄŸlu’na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır” açıklaması yapmıştı.
 
DiÄŸer yandan Öksüz’ün gözaltına alındıktan sonra mahkemeden serbest bırakılmasıyla ilgili Ankara Batı Savcılığı’ndaki soruÅŸturma sürüyor. SoruÅŸturmada Öksüz’ü gözaltına alan adli kolluk görevlilerinin cep telefonları kayıtları incelendi. Öksüz’ün gözaltı tutanağı, ifadesi veya geçmiÅŸiyle ilgili araÅŸtırma olmaması araÅŸtırılıyor. Dosyasının jandarma veya polis tarafından boÅŸaltıldığı iddia edilmiÅŸti. Öksüz’ün ifadesini alan savcı ve hakimlerle ilgili inceleme de devam ediyor. Öksüz’ün “Tarla bakmaya geldim” savunmasını yeterli bulup serbest bırakılması görevi ihmal yönünden soruÅŸturuyor. Savcı ve hakimlerle ilgili bu aÅŸamada FETÖ üyeliÄŸi iddiası söz konusu deÄŸil.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.