Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan İran'a sert sözler

İran'ın balistik füze denemesi yapmasına ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Trump, paylaştığı mesajda "İran'a resmi olarak uyarı gönderildiğini” belirtti.



Trump'ın güvenlik danışmanı Michael Flynn da çarÅŸamba günü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ä°ran'ın denemesini bir provokasyon olarak nitelendirerek, "Ä°ran'ın resmi olarak uyarıldığını” söylemiÅŸti. ABD medyasında çıkan haberlerde ise Ä°ran'a yaptırımların gündeme gelebileceÄŸi öne sürülmüştü.
 
RESMÄ° OLARAK UYARILMIÅžTI
Trump, ilk mesajında "İran, balistik füze fırlatma konusunda resmi olarak UYARILMIŞTI. ABD'nin kendileriyle yaptığı o korkunç anlaşma için minnettar olmalıydılar" yazdı.
 
Devamında ise, "İran, ABD gelip 150 milyar dolarlık anlaşmayla can simidini atana kadar son demlerini yaşıyordu, çökmeye hazırdı" ifadesini kullandı.
 
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre BaÅŸkan Trump, paylaÅŸtığı mesajlarda Ä°ran'ın yanı sıra ABD'nin daha önce izlemiÅŸ olduÄŸu siyaseti de eleÅŸtirdi. BaÅŸkan Trump Twitter mesajında Ä°ran'ın "ABD ile yapmış olduÄŸu felaket bir pazarlık sayesinde” bu denemeyi yapabilmış olduÄŸunu ifade etti.
 
BÄ°Z KURTARDIK
Trump, "Ä°ran'ın son demlerinde çöküşe hazır bir hale gelmiÅŸken, ABD'nin yaptığı 150 milyar dolarlık pazarlık sonucu Ä°ran'ı kurtardığını” ifade etti. Trump, Ä°ran'ın nükleer programına iliÅŸkin yapılan anlaÅŸmayı daha önce de eleÅŸtirmiÅŸti.
 
İran'la Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında uzun yıllar süren müzakerelerin sonucunda 2015'in Temmuz ayında sağlanan anlaşma 2016 yılının başında yürürlüğe girmişti. Anlaşma, İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan ekonomik yaptırımların hafifletilmesini öngörüyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.