Sosyal Medya

Dünya

CNN'e konuşan FETÖ'cünün kim olduğu ortaya çıktı

Amerika'da yayın yapan CNN International kanalı, firari FETÖ mensubuyla röportaj gerçekleştirdi. O ismin Tuğgeneral Mehmet Yalınalp olduğu ortaya çıktı.



Amerika'da yayın yapan CNN International kanalı, yüzünü gizlediÄŸi ve 'ismi belirtilmeyen üst düzey asker' diye tanımladığı firari FETÖ/PDY mensubuyla röportaj gerçekleÅŸtirdi. 

Mick Krever ve Atika Shubert tarafından yapılan röportajda kimliÄŸi gizli tutulan ve "TSK çok zor durumda, uçak uçurmakta bile zorlanıyor" ÅŸeklinde iftirada bulunan FETÖ üyesinin, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan TuÄŸgeneral Mehmet Yalınalp olduÄŸu ortaya çıktı.

Devre arkadaşları, CNN'nin sesini değiştirmeye çalıştığı Mehmet Yalınalp'i siluet ve el hareketlerinden tanıdı.

DARBECİ YİĞİTALP, ALMANYA'YA SIĞINDI

Almanya'daki NATO üssünde hava kumanda strateji ÅŸefi olarak görev yapan ve 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olmasının ardından Almanya'da sığınan darbeci Mehmet Yalınalp, 1 AÄŸustos'ta yayınlanan kanun hükmünde kararnameyle (KHK) TSK'dan ihraç edilmiÅŸti.

15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı ismi Akın Öztürk, 2014'te Hava Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde Mehmet Yalınalp'i birinci sıradan tuğgeneral rütbesine terfi ettirmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.