Sosyal Medya

Güncel

Kanada Başbakanı Fox News'i yalanladı

Kanada Başbakanı Trudeau, camiye terör saldırısını Faslı saldırganın gerçekleştirdiğini paylaşan Fox News’e geri adım attırdı.



Kanada BaÅŸbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kanada BaÅŸbakanı Justin Trudeau’nun Basın Sözcüsü Kate Purchase, Fox News BaÅŸkan Yardımcısı Bill Shine’a bir mektup yazarak, "Bu paylaşımınız, saldırıda hayatını kaybeden 6 insanın hatırasına saygısızlık ve leke sürmektir." ifadelerini kullandı.

"KORKU BÄ°ZÄ° DAHA GÃœVENLÄ° YAPMAZ"

Sözcü Purchase, Bill Shine’dan Twitter’daki bu paylaşımın kaldırılmasını istedi. Purchase mektubunda, "Ne yazık ki bu yanıltıcı bilgi Fox News Channel'ın Twitter hesabında duruyor ve çevrimiçi olarak dolaÅŸmaya devam ediyor. Fox News tarafından hazırlanan bu tweet, yanlış bilgilere, kimlikler üzerinden politika üretmeye, toplumlarımızdaki korku ve bölünmeyi yayarak, 6 kurbanın ve ailelerinin anısına saygısızlık etmektedir." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Kanada Başbakanı Fox News'i yalanladı

Mektubunda korkunun, toplumları daha güvenli yapmayacağını dile getiren Purchase, "Aksine bu bizi zayıflatıyor. Korkuları yükseltip, sınırlarımızı kapatmak yaÅŸadığımız sorunlara bir çözüm deÄŸildir.’’ ifadesine yer verdi.

PAYLAÅžIM SÄ°LÄ°NDÄ°

Sözcü Purchase’in mektubunun ardından bir açıklama yapan foxnews.com Direktörü Refet Kaplan, yapılan hatadan piÅŸmanlık duyduklarını ve söz konusu paylaşımın silindiÄŸini duyurdu. Kate Purchase, paylaşımın silinmesine kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla teÅŸekkür etti.

Kanada Başbakanı Fox News'i yalanladı

Amerikan yayın kuruluÅŸu Fox News, Twitter sayfasından, Kanada’nın Quebec City kentinde geçen pazar günü meydana gelen ve 6 kiÅŸinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısını Fas asıllı saldırganın gerçekleÅŸtirdiÄŸine iliÅŸkin paylaşımda bulunmuÅŸtu. Paylaşımda, ‘"Raporlar Quebec’teki camiye terör saldırısını yapan şüphelinin Fas asıllı olduÄŸunu gösteriyor.’’ ifadeleri kullanılmıştı.

Fox News’in, Kanada BaÅŸbakanı Justin Trudeau’nun fotoÄŸrafı ve olaya iliÅŸkin ilk kınamasının da kullanıldığı bu paylaşımının gerçekliÄŸine inanan birçok yayın kuruluÅŸu da bilgiyi haberleÅŸtirmiÅŸti.

Kanada Başbakanı Fox News'i yalanladı

(Terörist 27 yaşındaki Fransız asıllı Kanadalı Alexandre Bissonnette)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.