Sosyal Medya

Güncel

İşte Türkiye'nin El-Bab'dan sonraki hedefi!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin El-Bab'daki güvenliği tamamen sağladıktan sonra yönünü Menbiç'e çevireceği bilgisine ulaşıldı.



Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bab ilçe merkezine doÄŸru ilerleyiÅŸini sürdürüyor. 

MENBİÇ'E DOĞRU HAREKET SAĞLANACAK

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın “El Bab’da süratle mesafe almak suretiyle iÅŸi bitirmek, daha derinliÄŸine gitmemek lazım” açıklaması çerçevesinde, ilçede kontrolün tümüyle saÄŸlanmasının ardından harekâtın yönünün doÄŸudaki Menbiç’e döneceÄŸi belirtiliyor.

TSK ile ÖSO El Bab’ı batı ve kuzeyden kuÅŸatırken, Rus ordusunun destek verdiÄŸi BeÅŸar Esad’a baÄŸlı rejim güçleri de Halep’ten kuzeye doÄŸru ilerliyor.

DAEÅž 3 KM'DE SIKIÅžTI  

El Bab’ın batı hattında, DEAÅž kontrolü büyük ölçüde yitirdi. DEAÅž batıda halen Ghuz ile Tuman köyleri arasındaki 3 kilometrelik alanı elinde tutuyor. 

Böylece TSK ve ÖSO güçleri ile Esad’ın askerleri arasındaki mesafe de 3 kilometreye kadar düştü.  Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 9 Aralık’tan bu yana öncelik El Bab ilçe merkezinin kontrol altına alınmasına veriliyor. Bu gerçekleÅŸtiÄŸinde, harekâtın güney yönlü ilerleyiÅŸi son bulacak. Böylece rejim güçleriyle yaÅŸanabilecek olası bir çatışma da engellenmiÅŸ olacak.

Bu aÅŸamadan sonra, TSK ile ÖSO, oluÅŸturulan güvenli bölgenin korunmasına ve PYD/YPG güçlerinin Fırat Nehri’nin doÄŸusuna geçiÅŸinin saÄŸlanmasına yönelik giriÅŸimlere ağırlık verecek. Operasyonlar kontrol altına alınan bölgenin doÄŸusundaki Menbiç’te yoÄŸunluk kazanacak.

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın Azez’den Fırat Nehri’ne kadar uzanan hattın tamamı kontrol altına alınıncaya kadar sürmesi planlanıyor.

Habertürk
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.