Sosyal Medya

Güncel

Esad ortaya çıktı!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sağlık durumuyla ilgili çeşitli haberler geliyor. En az 10 gündür Esad’a dair herhangi bir haberin yer almaması üzerine rejim kaynakları Esad’ın beyin kanaması geçirdiği ile ilgili haberleri yalanladı. Rejim kaynakları, bu tür haberlerin Esad’ın ölmesini isteyenler tarafından yayıldığını ve Esad’ın sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.



 
HAYATÄ° TEHLÄ°KEYÄ° ATLATTI
Öte yandan, El Cezire Analisti Faysal Kasım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BeÅŸar Esad’ın yatalak kaldığını ancak ÅŸuurunun yerinde olduÄŸunu ileri sürdü. Kasım, “Hastalığın yüzde 70’inin tehlike arz ettiÄŸini teyit ediyorum. Ona milletimizi, öldürmeyi durdurması ilahi mesajı ulaÅŸtı mı?” dedi. Kasım diÄŸer paylaşımında ise Esad’la ilgili haberlerin abartılmaması gerektiÄŸini ifade ederek, “Dün akÅŸam da dediÄŸim gibi kaynaklarıma göre Esad hayati tehlikeyi atlattı. Durumu normal, ancak televizyona çıkacak durumda deÄŸil. Daha önce 3 defa televizyona çıktığı gibi televizyona çıkmasını bekliyoruz. Söylentilere inanmayın. BeÅŸar ölmedi. Durumu tehlikeli deÄŸil. Televizyona çıkmaya ve konuÅŸmaya gücü yeter. Åžam’da hükümet krizi yok. Çünkü hükümet Rusların elinde bulunuyor” ifadelerini kullandı.
 
HABER SÄ°LÄ°NDÄ°
Rejimin açıklamasına raÄŸmen rejime yakınlığıyla bilinen Lübnanlı Diyar gazetesi, Esad’ın beyin kanamasını geçirdiÄŸini ve geçtiÄŸimiz hafta Åžam’da bulunan Åžami hastanesinde tedavi altına alındığını öne sürdü. Esad’ın geçirdiÄŸi beyin kanaması nedeniyle gözü ve vücudunun bir kısmının etkilendiÄŸini kaydeden gazete, Esad’ın hayati tehlikeyi atlattığını ancak halen yoÄŸun bakımda olduÄŸunu yazdı. Gazete bu haberi daha sonra sildi.
 
TELEFON GÖRÜŞMESİ
Meysun Bayraktar adlı Suriyeli gazeteci de kendini BaÅŸkanlık Sarayı’nda görevli olarak Åžam’daki hastane yönetimi ile telefon görüşmesi yaptı. Muhalif gazeteci Esad’ın hastanede olduÄŸu teyidini alan görüşmeyi sosyal medyada yayınladı. Hastane yönetiminden BeÅŸar Esad’ın hastanede olduÄŸu bilgisinin gizli tutulması sözünü aldığı telefon görüşmesinde hastane yönetiminin bu yönde söz vermesinin bu haberin doÄŸruluÄŸunu teyit ettiÄŸini ileri sürdü.
Fransız Le Point gazetesi ise Esad’ın özel koruması tarafından geçtiÄŸimiz hafta suikasta uÄŸradığı yönündeki haberlerin yayılması üzerine büyük bir ihtimalle Esad’ın öldürülmüş olabileceÄŸini yazdı. Le Point, Ä°ranlı muhafızı Mehdi El Yakubi’nin, ateÅŸ ederek yaralamasından sonra Esad’ın ağır yaralı olarak Åžam’da bir hastaneye kaldırıldığını iddia etti.
 
VE ORTAYA ÇIKTI
Suriye Devlet baÅŸkanı BeÅŸar Esad bu sabah savaÅŸtan dolayı Åžam’da fabrikaları saldırılar yüzünden hasar gören bir heyeti kabul etti. BeÅŸar Esad’ın makam ofisinde heyetle verdiÄŸi fotoÄŸraflarla, ‘öldüğü’, ‘suikastte yaralandığı’ ve ‘felç geçirdiÄŸi’ gibi iddialar da yalanlanmış oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.